Pentax WS80

Pentax lanserer Optio WS80, et digitalt vanntett kompaktkamera med 10,0 megapiksler, 5x optisk zoomobjektiv, 2,7 tommers LCD-skjerm. Kameraet tar opp video i HD-format (720p).

Kamerahuset er vanntett ned til 1,5 meters dyp - betraktelig mindre enn Pentax W80, men som dog er et dyrere kamera. Prisforskjellen skal jo forsvares.

Viktige egenskaper

Vanntett for undervannsfotografering
Optio WS80 tilfredstiller kravene i henhold til den såkalte IPX 8-standarden (eller JIS Class 8), noe som gjør det mulig å ta undervannsbilder på et dyp ned til 1,5 meter i opptil to timer. I tillegg har kameraet vannavvisende SP (Super Protect) overflatebehandling på objektivet for å frastøte vann, skitt og fingermerker. Dermed kan kameraet enkelt rengjøres med ferskvann dersom det skulle bli dekket med skitt eller sand. Kameraet er også støvtett i henhold til IPX 6 (eller JIS Class 6).

Rask ansiktsgjenkjenning
Avansert ansiktsgjenkjenning (AF & AE) er et praktisk verktøy ved fotografering av mennesker. Denne funksjonen oppdager automatisk opptil 32 ansikter i bildefeltet og optimaliserer fokus og eksponering på bare 0,03 sekunder. I tillegg oppdager den motiver som ikke vender ansiktet mot kameraet, eller som bøyer hodet. Optio WS80 er også utstyrt med en smilefunksjon (Smile Capture) som tar bilde i det øyeblikket kameraet detekterer at motivet smiler, og Blink Detection som advarer fotografen når motivet lukker øynene i det bildet blir tatt.

5x optisk zoomobjektiv
Til tross for kompakte dimensjoner har Optio WS80 et optisk 5x zoomobjektiv som dekker brennviddene tilsvarende fra ca 35 mm til 175 mm i 35 mm format. Med digital zoom kan zoomområdet utvides til omtrent 28,5 ganger.

Trippel bildestabilisering
 1. Pixel Track SR
  Ved stillbilder vil kameraets bildestabilisering effektivt kompensere for kamerarystelser.
 2. High-Sensitivity SR
  Ved stillbildefotografering i dårlige lysforhold øker Optio WS80 automatisk følsomheten helt opp til ISO 6400, noe som gjør det mulig å bruke en høyere lukkerhastighet. Dette reduserer uskarphet som følge av kamerarystelser og motivbevegelser under dårlige lysforhold.
 3. Movie SR modus
  Under filmopptak unngås uskarpe bilder med en software som effektivt reduserer følgene av kamerabevegelser.
Filminnspilling i HD-format
Optio WS80 gir deg filmklipp i 16:9 med HD (1280x720 piksler) ved en frekvens på 30 bilder per sekund. Den kommer også utstyrt med Underwater Movie-modus, som automatisk optimerer alle kamerainnstillingene for undervannsopptak.

2,7 tommers LCD-skjerm
Til tross for sitt kompakte hus har Optio WS80 en stor 2,7-tommers lyssterk LCD-fargeskjerm med ca 230 000 bildepunkter, for tydelige menyer og enkel bildevisning.

Andre funktioner
 1. Intervallfotografering, av for eksempel skyer i bevegelse eller blomster
 2. Raskt AF-system med Auto-Track for fokusering på motiv i bevegelse
 3. Automatisk valg mellom åtte forskjellige fotograferingsmodus for optimalt resultat
 4. Forskjellige digitale filtre, som ”lekekamera” og ”retro”, for spennende visuelle effekter
 5. D-Range, forhindrer over- og undereksponerte områder i bildene
 6. Digital Wide-funksjon for å komponere bilder med ekstra vidvinkel ut i fra to bilder (tilsvarer et bilde tatt med ca. 25,4 mm objektiv i 35 mm format).
 7. Digital panorama, lager et panoramabilde av to eller tre bilder
 8. Style Watch, viser tiden ved et knappetrykk, selv når kameraet er avslått
 9. Gjenoppretting av slettede bilder
 10. 90 dekorative fotorammer for innramming under bildetagning eller etterpå
Pris og tilgjengelighet
Pentax Optio WS80 blir tilgjengelig i handelen i september 2009.
Pris: 2250,- Veiledende utsalgspris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar