Økende salg av avanserte speilreflekskameraer

Det selges stadig flere avanserte speilreflekskameraer ifølge en pressemelding fra Fotorådet: 179 000 kompaktkameraer og 47 000 speilreflekskameraer ble solgt i Norge i løpet av første halvår 2009.

Nikon D300s >> er et av flere kamera som kan ta opp og redigere filmer i HD-kvalitet og stereolyd.

Speilrefleksandelen holder seg høyt, på 21 prosent. Salget av avanserte speilreflekskameraer har økt med 12 prosent i perioden, mens antall "begynnerspeil" har sunket med 14 prosent.

Dette skyldes delvis de nye speilreflekskameraene med mulighet til å filme i HD-kvalitet, som tok markedet med storm i første kvartal i år.

- Speilrefleksbrukerne oppgraderer sine kameraer. Utskiftningen til mer avanserte modeller gir høyere verdi til brukeren, og til bransjen, sier informasjonssjef Benedicte Fasmer Waaler i Fotorådet.

- Foto er en relativt rimelig hobby, som holder seg godt i finanskrisetider. Trenden mot mer avanserte speilrefleks viser at hobbyen gir rom for utvikling. Bildegleden øker med økt kontroll over bildeskapningen.

Nye hybridmodeller
- Alle tar bilder. Dermed får man mange markedssegmenter å forholde seg til og mange ulike typer kamera. For Youtube-generasjonen er film et meget interessant medium. Nå finnes ikke bare speilrefleks med mulighet for HD-opptak men også kompaktkamera med lekkert design og mulighet for filming i HD-kvalitet. Og i familiesegmentet vil nok de nye superzoom-kameraene, med mye av speilrefleksens kvaliteter men uten kompleksitet, slå an, sier Fasmer Waaler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar