iPhone 3Gs - kameratest

I en test på Amobil var konklusjonen klar: Selv den nye Iphone 3GS duger ikke som kameratelefon. Bilder tatt under optimale lysforhold blir brukbare, med god fargegjengivelse, men straks det blir litt skumt blir resultatet ganske begredelig.

Iphone 3GS har imidlertid fått støtte for videoppptak, noe forgjengeren ikke hadde. Denne fungerer bedre, og videosnuttene blir rimelig gode.

Les også: Test av video på iPhone 3Gs

NRKbeta har gått noe grundigere til verks når det gjelder å sjekke bildekvaliteten. De er innforstått med at kameraet på nye iPhone ikke kommer opp mot de beste kameraene på andre telefoner, men menr iPhone likevel kan være et alternativ på grunn av Apples programvare for håndtering av bilder og video. Denne er så brukervennlig at telefonen likevel kan være meget aktuell for de som vil ta bilder enklest mulig.

100% forstørret - iPhone 3Gs til venstre og Nokia N95 til høyre. Snart tre år gamle N95 gir et merkbart bedre bilde.100% forstørret - iPhone 3Gs til venstre og Nokia N95 til høyre. Her faller iPhonen gjennom, selv om det i hovedsak er kornete bilder som er problemet, og i mindre grad fargestøy.Gamle IPhone 3G kunne i praksis ikke ta makrobilder, grunnet manglende autofokus. Her er nykommeren et åpenbart fremskritt.Alle bildene er lisensiert med en Creative Commons-lisens som gjør at du fritt kan bruke bildene forutsatt at du krediterer NRKbeta. Originalbildene finner du her.

2 kommentarer:

  1. Anonym15:57

    Ja for dette er jo IKKE kopiert fra nrk side sider!

    SvarSlett
  2. Jovisst er det kopiert fra NRK sine sider. Hva er poenget? Dersom du leser artikkelen (se nederst) ser du at NRKBeta lisensierer bildene med en Creative Commons lisens. Lisensen krever at NRK krediteres, hvilket også er gjort.

    En kan diskutere hvorvidt det burde stå kreditering under hvert enkelt bilde - her står det kun på slutten av saken - men det er vel ikke den siden av saken som er ditt anliggende?

    SvarSlett