Fujifilm FinePix F200 EXR

Fujifilm FinePix F200 EXR er det første kameraet med Fujifilms egen "Super CCD EXR"-teknologi. Dette innebærer at kameraet tilpasser CCD brikken ved å kombinerer signalene fra sensorens piksler, slik at man ved å redusere oppløsningen får bedre støyegenskaper.

Akam.no har testet Fujifilm FinePix F200 EXR, og konkluderer blant annet som følger:

EXR-teknologien er helt genial på papiret, og skal gi oss det beste fra to verdner. Dessverre skuffet det litt ved at funksjonen for lite støy ikke ga ønsket effekt, og funksjoen for høyt dynamisk omfang ble mest effektivt i svakt lys. Der Fujifilm har briljert tidligere, med utmerket detaljgjengivelse og svært lavt støynivå, synes vi heller ikke at de imponerte.

Likevel er ikke dette noe dårlig kamera. Bortsett fra alt for lang oppstartstid og litt dårlig autohvitbalanse, er det lite som er vesentlig dårligere enn mengden. Det er ingenting som egentlig ødelegger skikkelig for dette kameraet.

Problemet er at kameraet er så gjennomsnitlig på nesten alle områder, at du kan lure på hvorfor du skal betale så mye for det.

Vi tror, når alt kommer til alt, at det finnes bedre kjøp der ute, med mindre du er virkelig sugen på stort dynamisk omfang på høye ISO-verdier.

Dersom Fujifilm finner en måte å forbedre noen av EXR-funksjonene på, så kan dette bli en vinner.


Les hele testen hos Akam.no.

Kommentarer