Access To Life

Åtte anerkjente fotografer fra Magnum Photos viser arbeider i utstillingen "Access To Life", som kan sees på Stenersenmuseet frem til 9. august

Fotografene har tatt på seg oppgaven med å dokumentere livet til personer merket av AIDS, innbefattet deres omgivelser, familie og venner. Utstillingen løfter frem livet til mennesker fra ni land og antyder fellesskapet over landegrensene gjennom den felles skjebne disse møter.

I 2007 tok The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria initiativet til et prosjekt sammen med Magnum Photos for å dokumentere den virkningen antiretroviral medisinering har for livene til millioner av mennesker som lever med AIDS. AIDS-epedemien har hatt en voldsom innvirkning i mange deler av verden, men den har vært særlig ødeleggende i land der tilgangen til grunnleggende helsetjenester er begrenset.

Et team på åtte fotografer har reist til ni land for å dokumentere den effekten behandlingen hadde på trettitre individer og deres familier. I India, Haiti, Mali, Peru, Russland, Rwanda, Sør- Afrika, Swaziland og Vietnam skapte fotografene sterke visuelle fortellinger som omfatter personenes liv både før og etter behandlingen.

Utstillingen viser enkeltpersoners styrke og omsorg og de dyptgripende endringene som følge av medisineringen, en medisinering som er tilgjengelig takket være internasjonal økonomisk støtte.

Fotografene er: Jonas Bendiksen, Jim Goldberg, Alex Majoli, Steve McCurry, Paolo Pellegrin, Gilles Peress, Eli Reed, og Larry Towell.

Utstillingen er kuratert av Bill Horrigan, direktør for mediekunst ved Wexner Center for the Arts, Ohio State University. Den er produsert av Magnum Photos på oppdrag av The Global Fund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar