Panasonic Lumix G1

Panasonic Lumix G1 er basert på Micro Four Thirds standarden, men skiller seg fra alle andre systemkamera ved at det har elektronisk søker i stedet for speil og prisme. Dermed blir størrelsen minimal, samtidig som man får plass til en bidebrikke som er stor nok til å gi en hederlig bildekvalitet.

Dette kamerakonseptet er noe av det mest interessante som har kommet på lenge. Ikke minst dersom du, som undertegnede, er blant dem som så og si alltid drasser rundt på et kamera. Da blir kompakte ytre mål viktig, samtidig som du har behov for fleksibel optikk. Inntil nå har Panasonic Lumix FZ-30 vært min følgesvenn, fremfor speilreflekser som stort sett blir liggende hjemme. Trolig blir det kameraet byttet ut med GH1, G1s tvillingbror med full HD-video, selv om prisen kan virke litt stiv.

Se også: Panasonic GH1 - videoeksempel

Men nå er det altså G1 det dreier seg om: Geir Brekke har testet Lumix G1 for Foto.no, og han konkluderer blant annet slik:

Etter min vurdering representerer Lumix G1 et svært spennende kamerakonsept som ennå ikke er ferdig utviklet. Selv om kameraet har betjeningsmuligheter helt på høyde med mer tradisjonelle DSLR-modeller, har det i forhold til min fysikk for små og for trangt plasserte knapper, noe som gjør at kameraet virker spinklere enn det faktisk er. Så selv om G1 ikke kompromisser på fotografiske muligheter så opplever jeg likevel at det paradoksalt nok er størrelsen som er blitt kameraets største hinder i å nå målet om å være et reelt alternativ til andre DSLR. I tillegg er det antakelig for stort til å erstatte et kompaktkamera som går i jakkelommen.

Ryktene vil imidlertid ha det til at Olympus i nærmeste fremtid vil komme med et kamera i samme Micro Four Third System. Med litt konkurranse og litt mer tid til å fintune knappestørrelser og betjeningsergonomi både håper og tror jeg derfor at Panasonic etter hvert vil komme med forbedrede G1-modeller.
/../
På tross av noen innvendinger som et stort, men kornete, søkerbilde og omfattende, men nedskalert, betjening er jeg sikker på kameraet kan glede mange brukere. Det er også enkelt å ta med seg, enten man har store lommer eller ei.

Panasonic Lumix G1 gir rett og slett strålende bildekvalitet, selv med kit-objektivet på full åpning og jeg anbefaler det gjerne, spesielt til dem som først og fremst ønsker seg et lite, hendig, funksjonsrikt og kompakt systemkamera.


Les hele testen på Foto.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar