Canon PowerShot SX200 IS

Canon PowerShot SX200 IS er en ny Super Zoom-modell med et kompakt kamerahus. Kameraet har en brukbar vidvinkel (28mm) og hele 12x optisk zoom kombinert med en bildebrikke med 12,1 megapiksler. Det er også mulig å ta filmopptak med HD-kvalitet (720p, 30 bilder/sek), og se resultatet via en innebygd HDMI-forbindelse som gir enkel avspilling på HD-TV-er.

Akam.no har testet Canon PowerShot SX200 IS og konkluderer blant annet som følger:

Canon gjør en veldig god jobb med sine kompakte modeller, men SX200 IS klarte aldri å overbevise helt til tross for at det har mange sterke sider. 12x zoom imponerer selv om lysstyrken gjerne kunne vært litt bedre. SX200 IS er velbygget, har en av de største skjermene i klassen og er ett av de få kompakte ultrazoomene som gir full manuell kontroll over eksponeringen.
/../
Selv om SX200 IS ikke er større enn at det går i en jakkelomme er det en av de største modellene i denne klassen. Ergonomien er OK, men grepet er ganske lite og mangler et gummiert eller ruglete område.

Prismessig lå SX200 IS ganske midt på treet da jeg sjekket priser i juni 2009. Samsung WB500 og Olympus Mju-9000 var noe rimeligere, mens Panasonic TZ6 var marginalt dyrere. Alle disse modellene har sterke og svake sider så det er umulig å si at ett er best, men for den som ønsker mulighet for blenderprioritert eller lukkerprioritert automatikk er SX200 IS eneste alternativ i øyeblikket.


Les hele testen hos Akam.no.

Kommentarer