Bedre videomuligheter med EOS 5D Mark II

Canon kommer med en programvareoppdatering for EOS 5D Mark II som gir brukere anledning til å kontrollere eksponeringen manuelt ved videoopptak.

Programvareoppdateringen vil gi EOS 5D Mark II-eiere anledning til å lage enda bedre videoopptak, blant annet med følgende manuelle kontroller ved filming:
  • Valg av full blenderåpning
  • ISO-hastighet: Auto, 100 - 6 400 og H1
  • Lukkerhastighet: 1/30 - 1/4 000 sekund
Noe gjenstår imidlertid på "ønskelisten": Variabel framerate (24 og 25 bilder i sekundet, i tillegg til dagens 30), manuell kontroll med kompresjonsgraden, og mulighet for å kontrollere lydopptak.

Når det er sagt, det er liten tvil om at Canon 5D Mark II er kongen på haugen når det gjelder fotoapparat med videofunksjon. Skal bli spennende å se hva Panasonic GH1 og Pentax K-7 kan levere når det gjelder video, samt hva vi kan vente oss fra en "Nikon D400". Ryktene vil ha det til at sistnevnte kommer i juli. HD-video vil da være en selvsagt funksjon...

Når det gjelder EOS 5D Mark II så tilbyr dette kameraet allerede full HD filmkapasitet i et 21,1 megapiksler kamera, noe som gir en rekke nye muligheter for fotojournalister og nyhetsfotografer. Etter lanseringen har kameraet vist seg å appellere til profesjonelle fotografer innenfor mange områder - fra studio- og bryllupsfotografering til natur- og reiseoppdrag.

Etter klare tilbakemeldinger fra kundene har Canon bedret funksjonaliteten for profesjonelle videobrukere og dermed ytterligere forbedret EOS 5D Mark II-kameraets potensial for både filmmakere og fotografer.

Den nye programvaren vil være tilgjengelig for nedlasting fra 2. juni 2009 på Canon Europas support-nettside.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar