Ultravidvinkelzoom fra Nikon

Det nye NIKKOR zoomobjektivet i DX-format fra Nikon har en brennvidde som starter på tilsvarende 15 mm i FX/35 mm-format. Objektivet er perfekt til fotografering som krever vidvinkeleffekt, for eksempel i små rom, eller til fotografering av arkitektur og landskap.

Objektivet NIKKOR (AF-S DX NIKKOR 10-24MM F/3.5-4.5G ED) har en brennvidde på mellom 10 og 24, og en bildevinkel som tilsvarer en brennvidde på 15 til 36 mm i FX/35 mm-format. Det gjør det ideelt i fotosituasjoner der vanlige standardobjektiver 18 til 55 mm ikke strekker til fordi man ikke får fanget den bredden man ønsker i bildet.

Objektivet er utstyrt med den ringformede Silent Wave Motor (SWM), som gir rask og stillegående autofokus. Objektivhuset er lett og kompakt og har Nikons unike kvalitetsdesign. NIKKORs avanserte og robuste konstruksjon gjør at objektivet er svært driftsikkert og holdbart. Det optiske systemet er utstyrt med ED-glass og linser som er optimalisert for digitale speilreflekskameraer. Dette gir bildene dine svært nøyaktig gjengivelse, høy oppløsning og høy kontrast.

Objektivet er laget med et internt fokussystem (IF), slik at lengden på selve objektivet ikke endres ved fokusering. På denne måten blir det lettere å holde, og tyngre tilbehør kan påmonteres. Objektivet har to fokusmoduser – M (Manuell) og M/A (manuellprioritert autofokus). M/A-moduset gjør det mulig å raskt bytte fra automatisk til manuell fokus, ved at fotografen kan vri på fokusringen selv når autofokus er i bruk. Dette gjør det mulig å justere fokus nøyaktig uten å ta blikket fra søkeren.

AF-S DX NIKKOR 10-24MM F/3.5-4.5G ED leveres med 77 mm frontdeksel, LC-77, som klikkes på plass, bakdeksel LF-1, bajonettfatning HB-23 og myk veske CL-1118. AF-S DX NIKKOR 10-24MM F/3.5-4.5G ED kommer i handelen fra mai og har en veiledende pris på NOK 10990,-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar