Olympus E-30

Olympus E-30 har fårr mange av de samme funksjonene som det profesjonelle E-3-kameraet, blant annet lynkjapp autofokus. Da E-30 ble lansert fylte det tomrommet mellom D-SLR startmodellene (E-420 og E-520) og E-3. Nå har imidlertid også E-620 og E-450 "hevet bunnen" i Olympus sitt sortiment.

E-30 er på langt nær bygd så solid som E-3, men byr på overraskende mange av storebrorens kvaliteter. E-30 har en nyutviklet Live MOS-sensor på 12,3 megapiksel samt en oppgradert billedprosessor.

Akam.no har testet Olympus E-30 og konkluderer blant annet som følger:

Olympus E-30 er på mange måter et fantastisk kamera. Det tilbyr funksjoner ingen andre gir deg, og bare autofokussystemet alene kan gi deg lyst på kameraet. På alle områder som har med kameaets fysiske egenskaper eller bruksegenskaper, skårer det svært høyt. Vi ble derfor litt skuffet da vi så en del av egenskapene ved bildekvaliteten. Detaljgjengivelsen er bra på lave ISO-verdier. Men du skal ikke høyt opp før det blir mye dårligere.

Til tross for en svært god JPG-konvertering i kameraet, anbefaler vi å ta bilder i RAW (gjerne RAW+JPG), da autohvitbalansen ikke var optimal, og du lett kan få litt for gule bilder.

Dersom du ikke er avhengig av å ta bilder i dårlig lys, men trenger funksjonene, og drømmer om snadderoptikken til Olympus, er dette et interessant kamera. Hvis du liker å ta bilder i naturlig lys, eller er avhengig av alt det lyset du bare kan få, vil vi heller anbefale andre merker.


Les hele testen hos Akam.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar