Free Falling

Interfotos debutantutstiller nr. 13 er Marianne Lind. Hun presenterer serien "Free Falling", som er fotografert på ­Ulvøya en sommerdag i 2008.

"Jeg ble fascinert over stupernes frihet og selvfølge i måten de kastet seg utfor kanten på. Dette ­representerer i høyeste grad sommer­energien. Personlig symboliserer bildene en større ­frihets­følelse og tilstand som jeg ønsker å strekke meg mot."

Juryens begrunnelse:
Motlysfotografi, der motivet fremtrer i silhuett, er en krevende oppgave.
Få av de store fotografene prøvde seg på dette området, dels fordi motiver flest er lite egnet for denne type eksperiment - og fordi silhuetten aldri passet inn i tidens estetiske idealer.

Marianne Linds bilder av stupere, tatt på Ulvøya i Oslo, er imidlertid et eksempel på at silhuetten er et svært spennende uttrykk. Form og bevegelse forenes mot naken himmel - og mot skyene - og gir oss en unik opplevelse av kropp i fritt fall. Når toneskalaen reduseres til nær sort og hvitt, får vi dessuten en herlig beskrivelse av det høye stupebrettets spesielle mentalitet, der mørke kropper i kø presses frem mot kanten i rytmiske skritt. Det spesielle er at bildene er vakre hver for seg, samtidig som de sammen tegner et imponerende portrett av livet på toppen av brettet - og fallet ned i ­havet.

Tore Holter
Fotografi

Opplevelser er øyeblikk.
Fotografiet har tatt eierskap til ­ordet “øyeblikk”, og så ­lenge livet oppleves som en serie av ­sam­men­­­­hengende øyeblikk er ­stills­fotografiet noe som gjør at vi får tid til å stoppe opp. Historiske øyeblikk huskes best som fotografier, og de gode opp­­lev­elsene festes til netthinnen som enkelt­stående bilder. ­Fotografiets kraft som forenkling av virkeligheten gjør at det lever i underbevisstheten som teksten i en roman. På Bølgen & Moi kan du se hva som skjer innenfor fotografiet gjennom å kaste et blikk rundt deg. Interfotos Debutant­utstilling har som formål å lansere talenter som benytter fotografiet som utrykksform. Interfoto på Høvik er Norges knutepunkt for ­profesjonelle fotografer og gjennom samarbeid med ­bladet Fotografi og Bølgen & Moi kan vi på denne måten dele vår lidenskap for fotografi.

Ta deg en tur til Briskeby, nyt maten, bildene og øyeblikkene fra vår 13. debutant­utstiller!

Egil B. Nilsson
Interfoto as

Marianne Lind
Marianne er født i 1974, ­opprinnelig er Marianne utdannet barnevernspedagog, noe hun jobbet med i ti år før fascinasjonen til fotografiet førte henne til Bilder Nordic School of Photography, hvor hun i januar 2009 stod ferdig ­uteksaminert.

Vår debutantutstiller liker veldig godt å jobbe i dokumentar­situasjoner hvor hun kan jobbe instinktivt, uten å bli for opphengt i regi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar