50 årsjubileum for Nikon F-fatningen

Nikon Corporation kan markere femtiårsjubileet for den legendariske objektivfatningen Nikon F, som brukes på selskapets kameraer og NIKKOR objektiver. Ingen annen kameraprodusent har klart å beholde den samme objektivfatningen så lenge.

Nikon F-fatningen kom på Nikons første speilreflekskamera med utskiftbare objektiver, Nikon F, som ble lansert i juni 1959. Nikon har konsekvent bygget videre på den samme fatningen uten å forandre grunnkonstruksjonen. Dette i motsetning til andre speilrefleksprodusenter, som har forandret sine objektivfatninger for å tilpasse seg nye teknologier, som autofokus og digitalisering.

En av de største fordelene ved speilreflekskameraer som har utskiftbar optikk, er at brukeren har et stort utvalg av objektiver. Ved å beholde den samme grunnkonstruksjonen over lang tid, gir Nikon brukeren mulighet til å utnytte også eldre objektiver. På denne måten blir objektivfatningen et viktig og symbolsk element både for kameraentusiaster og profesjonelle fotografer, som på denne måten kan velge i et stadig økende objektivprogram.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar