Google maps med flere brukerbilder

Google har utvidet funksjonaliteten i Street View i Google Maps. En kan nå få se flere bruker-genererte bilder knyttet kjente severdigheter. Bildene er hentet ut fra posisjon, via tjenesten Panoramio, og endres avhengig av vinkelen som du ser på et bestemt severdighet.

I første omgang har man tatt for seg populære steder, som Eiffeltårnet, Golden Gate Bridge, Vatikanstaten og Times Square.Google nærmer seg med dette Microsofts Photosynth. Photosynth er mer avansert, men ikke koblet til andre tjenester på samme måte som Google Maps. De to tjenestene gir dermed ulike perspektiver på bruk av bilder skaffet til veien av brukerne.

Når du kommer til et sted du vil se i Street View blir du først møtt med Googles eget bilde av området. Disse bildene er tatt med et spesielt kamera, montert på en bil som har kjørt rundt i byen og tatt bilder med noen meters mellomrom. På utvalgte steder vil du imidlertid kunne se en stabel med miniatyrbilder øverst i høyre hjørne. Klikker du på denne legges bildene ut i en "albumvisning".

Et vesentlig spørsmål er hvordan Google velger hvilke bruker-genererte bilder som vises på Google Street View. Dersom de kun benytter bilder som er lagt ut med "some rights reserved" er dette ikke problematisk. Panoramio bilder har jo blitt brukt i Google Earth i litt over to år allerede, uten at det har medført store kontroverser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar