"Søvn"

Regin Hjertholm har fotografert 4.500 bilder av 112 sovende mennesker over 66 netter gjennom fire år. Alle opptak er gjort i kunstnerens atelier med de sovende på en stor madrass med kamera konstant montert under taket. Bilder er tatt hvert 8 minutt hele natten. 17. januar åpner utstillingen "Søvn" i Galleri Se i Kalfarveien i Bergen. Utstillingen skal senere i år vises i kunstforeningene i Tromsø og Trondhjem.

Søvnen utgjør en stor del av vårt liv, men den som sover kan ikke se seg selv og det er også begrenset hva vi ser av andres søvn. Dette prosjektet gir tilgang til bilder av ekte søvn og lar oss studere og oppleve dette til dels skjulte allmenne.

De sovende sover alene, sammen med venner, foreldre, barn, kjærester eller dyrene sine. De har lagt seg slik de selv ønsker, og bevegelsene deres har fått utvikle seg fritt fra de gikk til sengs og til de stod opp.

På utstillingen vises store enkeltbilder i format 145x150cm, men også serier på 60x62cm som viser en utvikling. FullHD videoer projiseres i stort format fra gulv til tak og viser en søvndans skapt av alle nattens bilder i kronologisk rekkefølge.

Utstillingen "Søvn" er støttet av Fond for lyd og bilde, Bergen kommune og Norske fagfotografers fond.

Regin Hjertholm "SØVN" 17.jan - 22 febr 2009

Andre visningssteder:
Tromsø Kunstforening april-mai 2009
Trondhjems Kunstforening sept-okt 2009

Galleri s.e: Søvn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar