Felix Features


Foto: Fredrik Naumann/Felix Features
Det norske bildebyrået Felix Features profilerer seg som en motsats til den stadig raskere og mer overfladiske informasjonsflommen i mediene. Felix Features fokuserer på de utfordringer verden står overfor, som miljø, fattigdom, politikk og konflikter.

Ideen om Felix Features ble til under den årlige fotofestivalen i Perpignan. En rød tråd under festivalen har i alle år vært engasjementet for saker som er underrapportert, de "viktige" sakene, de som skyves tilside av underholdning, kjendiser og annet som generer mer penger.

At bilder er mer enn en handelsvare og sidefyll bekreftes daglig, men det kreves mye av fotojournalister som vil vise medaljens bakside. De aller fleste fotografene vi representerer er frilansere. Ofte er bildene tatt på eget iniativ, uten oppdragsgivere i ryggen. I tillegg til økonomisk usikkerhet risikerer de ofte å komme fysisk til skade.

En av de første reportasjene Felix Features solgte var fra Irak, laget av svenske Martin Adler. Tre måneder senere ble Martin skutt og drept i Somalia.

Med et sånt bakteppe er det naturlig for oss å ta det vi driver med alvorlig, og våre leverings-betingelser reflekterer respekten vi har for det materialet vi håndterer. Vi selger ikke bilder for enhver pris, og prioriterer kunder som deler vårt engasjement.

I dag utgjør bilder fra engelske Panos Pictures ryggraden i Felix Features' arkiv, med fokus på humanitære og miljømessige utfordringer i Afrika og Asia. Men bildene reflekterer også fremgang, og ikke minst Kinas økonomiske vekst.

Felix Features er inspirert av fair trade-prinsippet. Derfor tar vi aldri mer enn 35% provisjon, slik at en større del av fortjenesten enn det som er vanlig i bransjen går tilbake til fotografene.

Halvparten av overskuddet fra Panos Pictures går til Panos Institute og deres arbeid med medier og kommunikasjon i tredje verden, globalisering, HIV/AIDS, miljø og konflikter.

Felix Features har inngått avtale med det afghanske bildebyrået Aïna om å selge deres bilder, der 80% av salgssummen går til Aïna.

Felix Features

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar