Canon Powershot G10

Canon PowerShot G10 erstatter PowerShot G9, og tilbyr forbedret vidvinkel via (28 mm), 5x zoom og høyere oppløsning: 14,7 megapikslers sensor, støttet av Canons nye DIGIC 4-bildeprosessor. Bildene kan lagres både i RAW og JPEG.

Forskjellene fra G9 er ikke veldig store, men bedre vidvinkel og bedre batterilevetid er oppgraderinger verd å ta med seg. Elektronikken er forbedret med i-Contrast teknologi for kontrastutjevning.

Det er imidlertid verd å merke seg at forgjengeren G9 er minst like bra ved dårlig lys. Har du allerede en G9 er det derfor liten grunn til å oppgradere, medmindre forbedret vidvinkel er viktig.

Selv om Canon G9 fortsatt er tilgjengelig i mange butikker i desember 2008 er det en utgått modell, og hovedkonkurrenten til G10 er først og fremst modeller fra andre merker. Ser vi på størrelse og vekt er det ingen klare alternativ for G10 er et stort kamera. Faktisk er vekt og volum ikke så langt unna flere ultrazoommodeller, og disse har stort sett også muligheter for full manuell kontroll og til dels støtte for RAW-format. Panasonic FZ28 med 18x zoom veier for eksempel 453 gram mot G10s 426 gram. Vi oppfatter imidlertid ikke ultrazoomene som hovedkonkurrentene, til det er kameraene litt for forskjellige.

Ser vi på funksjoner er det kameraer som Panasonic LX3, Nikon P6000 og Ricoh GX200 som ligger nærmest med bra vidvinkel, RAW-støtte, full manuell kontroll, muligheter for ekstern blits og solid konstruksjon. Panasonic G1 er den nærmeste konkurrent med utskiftbar optikk. G1 slår G10 på bildekvalitet, men er også mye større og tyngre.
/../
G10 er utvilsomt et av de mest avanserte og beste kompaktkameraene i øyeblikket og selv om det ikke slår konkurrentene på alle områder er det jevnt god kvalitet hele veien.


TEST: Canon Powershot G10 - Konklusjon - Akam.no

Kommentarer