Panasonic Lumix LX3

Panasonic Lumix LX3 er arvtageren til LX2 med 10 megapiksler. en relativt stor sensor virker positivt inn på støyegenskapene, og Panasonic drister seg til å love den beste bildekvaliteten i denne kameraklassen.

Objektivets lysstyrke er f/2 med en vidvinkelen på 24 mm. LX3 har totalt et zoomområde tilsvarende 24-60mm i 35 mm format. Kameraet klarer åtte seriebilder i full oppløsning med 2,5 b/s.

Videoegenskapene er også gode: 720p HD-video med 24 b/s.

Akam.no har testet Panasonic Lumix LX3 og konkluderer blant annet som følger:

Det er lett å like Panasonic LX3. Kameraet er velbygget, har bra brukergrensesnitt, gir bra bildekvalitet og er rimelig raskt i de fleste situasjoner. Det som skiller LX3 fra konkurrentene er zoomområdet på 24-60mm F2.0-2.8 som gir videre vidvinkel og større blender enn nesten alle andre kompaktkameraer.
/../
Det er bare ett kamera som konkurrerer direkte med LX3 på så og si alle områder og det er Ricoh GX200 som har 24-72 mm zoom, minst like bra byggekvalitet, RAW-støtte og mulighet for ekstern blits. Det eneste som mangler er F2.0-optikk, men F2.5 er heller ikke å forakte. Klarer du deg med 28mm vidvinkel blir utvalget noe større med Canon G10 og Nikon P6000 som aktuelle kandidater.
/../
LX3 har vært et usedvanlig interessant kamera å teste, men hvem vil kjøpe det? LX3 retter seg helt klart mot vidvinkelentusiaster og 24mm vidvinkel er både morsomt og nyttig. 60mm som lengste brennvidde vil imidlertid være en begrensing for noen potensielle kjøpere, men trenger du ikke mer tele bør LX3 være på toppen av ønskelisten.


Les hele testen hos Akam.no

Kommentarer