Panasonic Lumix FX-500

Panasonic Lumix Fx-500 fikk årets TIPA-award for "Best Compact Digital Camera". Nå har imidlertid TIPA en lei tendens til å fordele prisene ganske så demokratisk mellom produsentene, så det er aldri godt å vite h vilke utslag dette får i kompaktklassen. Erfaringene med forsjengeren Lumix FX-100 er nemlig ikke de beste - et godt bygd kamera, men med sjaber bildekvalitet. I forhold til forgjengeren har FX-500 faktisk fått færre piksler, men det er trolig en god strategi, gitt FX-100s svakheter. Fremdeles dreier det seg om 10 megapiksler, noe som holder i massevis for et kamera som dette.

Akam.no har testet Panasonic Lumix FX-500, og konkluderer blant annet som følger:

På mange måter er det mye som stemmer også. Brennvidden er god, mulighetene er mange med tanke på manuell kontroll og opptak av høyoppløselig video. Det er solid og gjennomtenkt konstruert og lett å bruke, og det gjør ikke så mye at det ikke er blant de raskeste.

Men så var det bildekvaliteten. Til tross for det som virker å være et godt objektiv fra Leica (lite forvrengning og kromatisk feilbrytning og skarpe hjørner), så grøter Panasonic resultatene til, både i foto og video, og allerede ved ISO 100. Bildene er helt brukbare, men ikke hva vi hadde håpet - og forventet - av et såpass sofistikert kamera.

Når det er sagt har det vært stort sett gledelig å bruke dette kameraet. Det ligger over gjennomsnittet for konstruksjon, brukervennlighet og kontrollmuligheter. Panasonic har stort sett gått i sømmene for å bedre fotoopplevelsen. Vi gir Fx500 et "godt kjøp" med forbehold at prisen bikker under 3000 kroner.


Les hele testen hos Akam.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar