Nye funksjoner i Picasa 3

Googles gratisprogram for bildehåndtering, Picasa, kom nylig i versjon 3. Google utvider også webtjenesten knyttet til Picasa webalbums med en ny Explore-funksjon - en forside som synliggjør aktivitet på tvers av enkeltalbumene. Google legger dermed opp til flere "community"-funksjoner, og går med det i mer direkte konkurranse emd Flickr.

Den nye versjonen kan lastes ned allerede, men det dreier seg foreløpig kun om en beta-versjon, og kun for Windows. Programmet tilbyr en rekke nye funksjoner, blant annet et kloneverktøy og enkel videoredigering.

Picasa er ikke et program for den som skal gjøre avansert bildebehandling, men med støtte for en rekke RAW-format er det faktisk et program som også er nyttig for den profesjonelle. Det er nemlig få andre programmer man jobber så kjapt med, så lenge det dreier seg om enkle justeringer og beskjæring.

All editering skjer "ikke-destruktivt", det vil si at effektene legges på uten at den originale filen endres. En metode Picasa har til felles med profesjonelle program som Lightzone.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar