Canon PowerShot SX1 IS og SX10 IS

Canon topper i dag sin PowerShot-serie med to nye modeller: PowerShot SX1 IS og PowerShot SX10 IS, som sammen erstatter PowerShot S5 IS. Begge modellen har 20x vidvinkel (28mm) optisk zoom og USM og VCM som gir rask og stillegående zooming.

PowerShot SX1 IS har funksjoner som aldri før har vært tilgjengelige i et Canon kompaktkamera; 10 megapiksler CMOS-sensor, serieopptak med 4 bilder per sekund. På samme måte som med EOS 5D MkII har SX1 IS mulighet til å ta opp video i Full HD (1920x1080) med 30 bilder pr. sekund.

Pressemelding fra Canon Norge:

Uslåelig rekkevidde
Med Canons 20x vidvinkel (28mm) optisk zoomobjektiv, kan PowerShot SX1 IS og PowerShot SX10 IS håndtere alt fra avstandsbilder med telelobjektiv, til bølgende landskaper. Canons ultrasoniske motor (USM) kombineres med Voice Coil Motor (VCM)-teknologi for nesten lydløs drift og tilstrekkelig hastighet for å ta sports- eller dyrebilder. Og takket være Canons optiske bildestabilisator som nå har 4-trinns kapasitet, unngås kamerarystelser selv, med maksimal zoom.

10-megapikslers kraft
PowerShot SX1 IS og PowerShot SX10 IS har oppløsning på 10 megapiksler og fanger dermed alle detaljer som er nødvendige for å lage utskrifter i plakatstørrelse eller for å beskjære bilder etter fotografering. Canons CMOS-sensor gir PowerShot SX1 IS kapasitet til å ta fulloppløselige JPEG-bilder med hastigheter på opptil 4 bilder per sekund. Dermed har du et kraftig verktøy i lommeformat som er ideelt til å fange raske bevegelsessekvenser.

HD-filmopptak
PowerShot SX1 IS gir suveren visuell kvalitet og leverer 1080p (30 bilder/sek) HD-film – klar for umiddelbar visning på enhver HDTV via innebygd HDMI-forbindelse . PowerShot SX10 IS gir mulighet for morsomme og spontane VGA-filmopptak. Filmfunksjonen er forbedret på begge kameraene og har stereolyd med CD-kvalitet, optisk zoom og teknologi for ansiktsgjenkjenning. Og dersom ekstra rekkevidde er nødvendig, har PowerShot SX1 IS Canons avanserte telekonverter som gir ekstra 2x zoom uten å ofre bildekvaliteten.

DIGIC 4: intelligent prosessering gir bedre bilder
PowerShot SX1 IS og PowerShot SX10 IS har Canons nye DIGIC 4-bilde-prosessor. I tillegg til å sikre ultraraske funksjoner og suverene bilder med lite bildestøy, driver DIGIC 4 en rekke intelligente teknologier som gjør det enklere enn noensinne å ta flotte bilder.

Bilder av mennesker blir bedre med den forbedrede teknologien for ansikts-gjenkjenning, som også registrerer ansikter plassert skrått i forhold til kamera, eller i profil. Velg og følg ansikt-funksjonen sporer et konkret objekt enda mer presist, mens en ny ansikt selvutløserfunksjon, som automatisk aktiverer utløseren like etter at et nytt ansikt kommer inn i bilderammen, gjør det enkelt å ta gruppebilder og selvportretter.

Canons forbedrede teknologi for bevegelsesgjenkjenning leverer fantastiske, skarpe resultater ved å registrere bevegelser i kameraet eller hos objektet, og deretter foreta automatisk justering av ISO for å forhindre uskarphet. Uskarphet forhindres også med nye Servo AF, som kontinuerlig justerer fokus på objekter som beveger seg mot eller fra kameraet.

DIGIC 4 driver også Canons nye i-Contrast-funksjon som fremhever flotte, naturlige detaljer i de mørke delene av bildet, uten at de lyse områdene overeksponeres.

Full kontroll
For å sikre maksimal kreativ presisjon, gir PowerShot SX1 IS og PowerShot SX10 IS mulighet for full manuell kontroll over både blenderåpning og lukkerhastigheter. Multi Control-funksjonshjulet gir rask tilgang til alle sentrale innstillinger. Kompatibilitet med et stort utvalg tilbehør, inkludert Canons profesjonelle Speedlite EX blitsenhet, sikrer enda større kreative muligheter.

PowerShot SX1 IS har også Canons WC-DC300-kontroll som gir trådløs kontroll med opptak og visning. Dette er ideelt når du fotograferer med stativ og lange lukkertider, eller i situasjoner der du ønsker avstand til kameraet.

PowerShot SX1: Anb.utsalgspris inkl.mva er kr 5.199,- og salgsstart er november 2008
PowerShot SX10: Anb.utsalgspris inkl.mva er kr 3.599,- og salgsstart er oktober 2008

Kort funksjonsoversikt:

 • 20x vidvinkel (28mm, f/2.8) optisk zoom med optisk bildestabilisator
 • 10,0 megapiksler
 • Canons CMOS-sensor gir full oppløsning ved serieopptak med 4 bilder/sek (PowerShot SX1 IS)
 • Full HD (1080p 30 bilder/sek)-film og HDMI-ut (PowerShot SX1 IS)
 • DIGIC 4 gir enestående bilder og rask respons
 • Mange opptaksprogrammer, inkludert full manuell kontroll
 • Flotte bilder av mennesker med Ansiktsgjenkjenning AF/AE/FE/WB, Velg og følg ansikt og Ansikt selvutløser
 • Korrigerer alle årsaker til uskarphet, med High ISO Auto, optisk bildestabilisator, teknologi for evegelsesgjenkjenning og Servo AF
 • Automatisk fjerning av røde øyne ved opptak og visning
 • i-Contrast øker lysstyrken og bevarer detaljer i mørke felter
 • 2,5" vribar LCD II-skjerm med bred visningsvinkel og elektronisk søker (PowerShot SX10 IS)
 • 2,8" bred, vribar LCD II-skjerm med bred visningsvinkel (PowerShot SX1 IS)
 • Multi Control-funksjonshjul og egendefinerbar Min meny
 • Jevne VGA-filmer med 30 bilder/sek (PowerShot SX10 IS)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar