Adobe Creative Suite 4

Både Adobe Photoshop CS4 og Photoshop CS4 Extended drar ifølge en pressemelding fra Adobe nytte av ny maskinvare for å utføre bildejusteringer og maskning raskere og mer fleksibelt. Photoshop CS4 Extended gir dessuten brukeren nye funksjoner for bevegelig grafikk, forbedrede muligheter for 3D-visualisering og mer detaljert bildeanalyse.

Photoshop CS4 og Photoshop CS4 Extended finnes tilgjengelig både som frittstående applikasjoner og som nøkkelkomponenter i produktfamilien Adobe Creative Suite 4.

Fullstendig kreativ kontroll, enkelt og effektivt
Med Photoshop CS4 blir umulige oppgaver mulig. Innholdstilpasset skalering er en ny teknikk som hjelper brukeren å justere og skalere bilder med en enkel bevegelse med musen. Auto- Align og Auto-Blend er nye verktøy for å lage komposittbilder og 360-graders panorama, nå med usynlig overganger hvor til og med farger og toner tilpasses automatisk.

Å søke etter, studere og håndtere bilder er enklere med Adobe Bridge CS4, takket være rasks start og overføring til Photoshop CS4. Øverst i Bridge-vinduet finner man nye knapper for hurtignavigering og valg av arbeidsflate som hjelper brukeren å umiddelbart velge riktig visningsmodus for hver enkelt oppgave. Det finnes også nye kontroller for kameraimport, visuell mappenavigering og "karusellvisning" for å velge større grupper med bilder.

Photoshop CS4 drar nytte av ny maskinvare med grafikkprosessorer (GPU) for optimal ytelse. Ved zoomning og forflytninger av bilder jobber programmet mykt og følsomt og gir brukeren anledning til å bearbeide forstørrede bilder og likevel beholde klarheten.

Det nye verktøyet Canvas Rotation gjør det enkelt att rotere og bearbeide et bild fra alle vinkler. Takket være det nye brukergrensesnittet i Photoshop CS4 som utnytter bokmerker og
selvjusterende verktøyfelt, kan man lett holde orden på arbeidsflaten, finne avanserte verktøy og jobbe smidigere med programmet.

Nye kraftige 3D-muligheter
Photoshop CS4 Extended inneholder alle nye funksjoner man finner i Photoshop CS4 og gir dessuten mulighet til å bearbeide 3D-materiell enklere enn tidligere. Nå finnes det ingen grenser for kreativiteten - brukeren kan blant annet male direkte på 3D-modeller og overflater, integrere 2D-filer i 3D-bilder og animere 3D-objekt. 3D-motoren i Photoshop CS4 er helt nyutviklet for å gi optimal ytelse og gjøre det mulig å redigere egenskaper som lys og skape mer realistiske rendering med en avansert funksjon for strålemåling.

Videoprodusenter får mulighet til å overføre alle slags 3D-objekt til en videovisningssone hvor de enkelt kan animere og styre egenskaper hos objektet. I tillegg er redigeringen av bevegelig grafikk forbedret gjennom mer effektive snarveier som nås ved et tastetrykk.

- De forbedrede mulighetene for å male 3D-objekt i Adobe Photoshop CS4 Extended gjør at vi kan spare verdifull tid takket være at våre designere nå kan male direkte på våre 3D-flysimulatormodeller i Photoshop i stedet for å benytte et separat program for 3D-maling. Dessuten gjør muligheten til å utføre lokal fargekorrigering i Photoshop CS4 Extended at vi enkelt kan korrigere og balansere farger i simulerte miljøer og terrengdatabaser ved hjelp av bilder som tatt ulike klima, dette for å oppnå en mer realistisk og overbevisende brukeropplevelse, sier Luis Barcena hos Aechelon Technology, Inc., et ledende selskap innen applikasjoner med realtidsgrafikk til bruk innen utdannelse, simulering og underholdning.

Photoshop CS4 Extended utvider også grensene for programmets tradisjonelle bruksområder. Et eksempel er at brukere innen medisin nå kan "volumendre" medisinske bilder i DICOM-format til et volum som kan betraktes fra alle vinkler.

Den voksende Adobe Photoshop-familien
For Photoshop-produktfamilien er 2008 et merkeår, da helt nye produkter er lansert og alle tilhørende produkt er oppdatert. Året startet med lanseringen av Photoshop Elements 6 for Mac, som fikk utmerkelsen Best of Show under Macworld 2008. Lanseringen av Photoshop Express på vårparten markerte en ny utviklingslinje for produktfamilien - en gratis internett-applikasjon for alle som ønsker å lagre, sortere og vise frem digitalbilder på nettet med spennende effekter. I juli ble Photoshop Lightroom 2 sluppet med forbedringer av den populære løsningen for seriøse fotografer, samt deretter nye Adobe Photoshop Elements 7 og Adobe Premiere Elements 7 for hjemmebrukere. Og nå til sist kommer Photoshop CS4 og Photoshop CS4 Extended for profesjonelle brukere.

Pris og levering
Adobe Photoshop CS4 og Photoshop CS4 Extended vil være klare til levering i løpet av oktober i engelsk versjon, mens norsk versjon vil være klar i desember. Produktene selges gjennom Adobes forhandlere og på nettet via Adobe Store på www.adobe.com/store. Veiledende pris er kroner 5440,- for Adobe Photoshop CS4 - og kroner 8430,- for Photoshop CS4 Extended. Alle priser eks. mva. Oppgraderingspriser er også tilgjengelige. Systemplattformer som støttes er Mac OS X på Intel-baserade og PowerPC-baserte system, samt Microsoft Windows XP og Windows Vista.

Mer informasjon om funksjoner, oppgraderingsvilkår og priser finnes på:
www.adobe.com/photoshop.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar