EISA-priser til kamera og objektiver fra Nikon

EISA (European Imaging and Sound Association) er Europas største presseorganisasjon innen multimedia, med 50 lyd-, bilde- og fotoblader fra 19 europeiske land som medlemmer. Hvert år nominerer medlemsbladene det beste utstyret i ulike kategorier av audiovisuelle produkter som er kommet på markedet i Europa de siste 12 månedene.

I år vant Nikon kategoriene European Professional Camera 2008-2009 for Nikon D3 D-SLR og European Professional Lens 2008-2009 for sine to NIKKOR-objektiver: AF-S 14-24mm f/2.8G ED og AF-S 24-70mm f/2.8G ED.

European Professional Camera 2008-2009: Nikon D3

EISA-juryens begrunnelse for pristildelingen:

Nikon D3 er det første Nikon-kameraet i fullformat, og gir en forbløffende bildekvalitet ettersom pikslene på CMOS-sensoren med 12 megapiksler er mye større enn vanlig. Disse store pikslene gir et meget lavt støynivå, selv ved høye ISO-verdier. Den raske betjeningen og fokuseringen sammen med kontinuerlig serieopptak med 9 bps gjør det til et godt kamera for action- og sportsfotografering og det ideelle digitale speilreflekskameraet for profesjonelle fotografer.

European Professional Lens 2008-2009: NIKKOR AF-S 14-24mm f/2.8G ED og NIKKOR AF-S 24-70mm f/2.8G ED

EISA-juryens begrunnelse for pristildelingen:

Disse NIKKOR-zoomobjektivene er ideelle for bruk sammen med Nikons profesjonelle fullformatkameraer. Med en stor brennvidde ved f/2,8 og meget høy optisk kvalitet bidrar disse zoomobjektivene til å gi Nikons FX D-SLR-system en ledende stilling på markedet. Med sitt imponerende frontobjektiv og betydelige størrelse og vekt som eneste ulempe setter AF-S 14-24mm en ny rekord i kategorien for zoomobjektiver med kort brennvidde som er kompatible med fullformatsensorer. Kvaliteten tåler meget godt sammenligning med objektiver med fast brennvidde. Den nye AF-S 24-70mm er et ypperlig objektiv, med avansert optisk og mekanisk konstruksjon som gjør det til et verdig medlem av NIKKOR-familien. Med en nærgrense på 0,38 m er det et utmerket zoomobjektiv til generell bruk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar