Canon HF11

I januar lanserte Canon modeller med flashminne i sin HD-serie (High Definition videokameraer). Nå kommer oppfølgeren til HF10 - HF11. Begge kameraene er utstyrt med dobbelt flash-minne for økt fleksibilitet og kapasitet, og HF11 har i tillegg dobbel internminnekapasitet sammenlignet med HF10. I likhet med harddisker (HDD), gir det interne flashminnet lengre opptakstid, likevel er kameraene mer kompakte enn DVD-kameraer og leverer en bildekvalitet som kan sammenlignes med standarden vi kjenner fra høydefinisjons video (HDV).

Med HF-modellene kan du gjøre opptak direkte til standard SD- og SDHC-minnekort, og takket være det dobbelte flashminnet kan HF11 i tillegg skilte med imponerende 32 GB internminne som standardutstyr. Ved hjelp av det interne flashminnet og et 32 GB SDHC-minnekort som ekstrautstyr, får du for eksempel nok kapasitet til å lagre over 24 timer med HD-opptak i et videokamera som er lite nok til å få plass i lommen. Flashminnet er mindre kraftkrevende og mer robust enn andre opptaksmedier, og gjør det dermed mulig å lage HD-videokameraene betydelig mindre og lettere - HF11 veier bare ca. 380g.

Både HF10 og HF11 kan gjøre opptak med full HD-oppløsning på 1920 x 1080.

Pressemelding fra Canon Norge:

Kort om HF11:
 • Dobbelt flashminne: Med HF11 gjøres opptakene enten til internminnet på 32 GB eller på minnekortet (SD eller SDHC)
 • Stilren og lett utførelse med full HD-opptak på hele 1 920 x 1 080 piksler og opptil 24Mbps
 • Canons HD-kamerasystem representerer enestående kvalitet
 • 12x optisk zoom med Canons HD-videoobjektiv og Super Range optisk bildestabilisator (OIS)
 • Ny CMOS-sensor med full HD på 3,3 megapiksler
 • DIGIC DV II bildeprosessor
 • Instant AF som gir ekstremt rask og nøyaktig autofokus
 • Allsidig opptakssystem: Ny, liten, avansert tilbehørssko, mikrofoninngang med manuell lydregulering; HDMI- og komponentutganger; kompatibel med Canons DVD-brenner DW-100
 • Nytt og intelligent batterisystem med utvidet kapasitet
 • Avanserte fotofunksjoner, blant annet 3,1 megapikslers stillbilder
 • Vribar LCD-skjerm med naturlige farger
 • Programvare inkludert: Canon Solution Disk og PIXELA ImageMixer 3 SE
Opptak med dobbelt flashminne
Det nye HF11 er et av Canon HD-videokameraene som kan skilte med opptak med dobbelt flashminne, og byr på en rekke fordeler for eventyrlystne filmskapere.

HF11 lar brukeren velge mellom opptak på utskiftbare minnekort eller et internt flashminne på 32 GB. Med plass til å lagre opptil 12 timer HD-film av høy kvalitet – bare slått av de omfangsrike HDD-modellene – lar HF11 deg fortsette å filme selv uten minnekort. Til spesielt lange opptak sørger sporet for SD-/SDHC-minnekort for ekstra, skalerbar kapasitet. Du kan til og med kopiere video og stillbilder fra internminnet til minnekort hvis du vil sikkerhetskopiere eller dele bildene senere.

HF11 gjør opptak av full HD-filmer direkte på vanlige SD- eller SDHC-minnekort. Disse utskiftbare kortene er både allsidige og kompakte, og egner seg ypperlig når du vil dele filmer med familie og venner. Videofilmene kan enkelt overføres til datamaskin om du vil redigere dem eller laste dem opp til nettet ved hjelp av en enkelt USB-kabel eller ved å sette kortene inn i en kompatibel leser. Opptakskapasiteten begrenses bare av størrelsen på kortet.

Flashminne: mindre, lettere og sikrere
Videokameraer med flashminne har flere viktige fordeler. De krever mindre strøm og har ofte kortere oppstartstid enn videokameraer som bruker tradisjonelle opptaksmedier. Flashminnet er også fysisk mindre enn andre medier, og dermed er det mulig å konstruere betydelig lettere og mindre videokameraer. HF11 og HF10 har begge stilig svart utførelse, og er kompakte nok til å få plass i jakkelommen. Siden flashminnet ikke har bevegelige deler, blir filmene mindre sårbare for støtene videokameraer ofte utsettes for.

Full HD-opptak med 1 920 x 1 080 piksler
HF10 og HF11 er av de første Canon HD-videokameraene som kan ta opp HD1080i-video med den høyeste oppløsningen som er mulig med standarden AVCHD (Advanced Video Codec for High Definition): 1 920 x 1 080 full HD. Bildestørrelsen er nøye tilpasset de nyeste TV-apparatene med full HD, og gir bildekvalitet av høyeste klasse. Begge videokameraene har også en høyere maksimal gjennomsnittlig datahastighet på 24Mbps (HF11) eller 17Mbps (HF10) under opptak, noe som ytterligere bedrer bildekvaliteten. I alt kan brukerne velge mellom 5(HF11)/4(HF10) ulike opptakskvaliteter.

Kamerasystemet Canon HD
HF11 nyter godt av de nyeste teknologiske nyvinningene og finjusteringene som preger kamerasystemet Canon HD. Videokameraet har fått bedre oppløsning og bildekvalitet ved hjelp av Canons nye full HD CMOS-sensor på 3,3 megapiksler, den utvidede serien med det nye Canon HD-videoobjektivet med 12x optisk zoom og prosessoren DIGIC DV II. Siden Canon produserer alle disse nøkkelkomponentene selv, er samtlige konstruert for sømløs integrering med de andre komponentene, og resultatet er ypperlige bruksegenskaper og bildekvalitet.

Objektivet med 12x optisk zoom har Canons Super Range optisk bildestabilisator (OIS), et avansert system som kombinerer to metoder for å registrere rystelser for bedre å kunne eliminere vibrasjoner som kan skyldes alt fra sakte pustebevegelser til de raske vibrasjonene fra en bil i fart.

Instant AF – øyeblikkelig autofokus
Instant AF er et ekstremt raskt og særdeles presist autofokussystem som er spesiallaget for å oppfylle kravene til bilder med høydefinisjonsoppløsning. Instant AF stammer fra XH - Canons serie av profesjonelle HD-videokameraer, og gjør det enkelt å oppnå krystallklare HD-bilder.

Utvidbart system
HF-modellene åpner for filming uten begrensninger, og byr på en rekke avanserte funksjoner til filmskapere med store ambisjoner.

En egen mikrofoninngang gjør det mulig å koble til ekstern mikrofon. Dermed kan filmskapere få mer nøyaktige lydopptak, og den distraherende bakgrunnsstøyen dempes. Valgfritt tilleggsutstyr kan kobles til videokameraet ved hjelp av en ny mini avansert tilbehørssko, bla. mikrofon DM-100 og nytt videolys VL-5.

Når det er tid for avspilling, kan du ved hjelp av HDMI- og komponentutgangene koble videokameraet direkte til en HD-TV. En USB-kontakt gjør det enkelt å overføre filmene til datamaskin. Dataoverføring og direkteopptak via HDMI er også mulig med kompatible datamaskiner. Begge videokameraene leveres med programvare for behandling av video og stillbilder.

Utveksle og lagre bilder på DVD
For å gjøre det enda enklere å dele filmer med familie og venner er begge videokameraene kompatible med Canons nye frittstående DVD-brenner DW-100.

Brenneren kobles direkte til videokameraet og gjør det mulig å kopiere videofilmer til vanlige DVD-plater uten å måtte gå via en datamaskin. DW-100 kan brukes til å brenne DVD-plater i AVCHD-format, til HD-visning eller vanlig DVD-R-format når den brukes sammen med videokameraer med vanlig definisjon. DVD-brenneren kan også brukes til å spille av DVD-er med AVCHD-format når den kobles til et tv-apparat via et kompatibelt videokamera.

Intelligent batteri
Et nytt, intelligent Lithium-ion-batteri viser tydelig strømkapasiteten under opptak. Batterikapasiteten kan avleses helt ned til minuttet, og med dette systemet blir det enklere å unngå de kjedelige situasjonene da det plutselig er slutt på strømmen.

Utvidet batterikapasitet er standard, og HF11 er også kompatible med Canons nye batteripakke med høy kapasitet (BP-827) – det perfekte tilbehøret til dager med mye filming.

DIGIC DV II og avansert digital fotografering
Canons enestående DIGIC DV II-prosessor er konstruert for å kunne takle de større datamengdene i HD-bilder. Prosessoren benytter avansert støyreduksjonsteknologi og leverer skarpe og tydelige HD-videobilder. DIGIC DV II optimaliserer fargene i opptakene og sikrer at de fremstår like levende og kraftige som i virkeligheten.

DIGIC DV II er også drivkraften bak begge videokameraenes avanserte funksjoner for stillbildefotografering. I tillegg til innebygd blits, PictBridge-kontakt og histogramvisning for overvåking av lysstyrken, gjør prosessoren det mulig for brukeren å ta stillbilder samtidig som det gjøres videoopptak: Fordi digitale fotografier stiller helt spesielle krav til fargene, har DIGIC DV II separate behandlingsbaner for video og stillbilder, med optimaliserte farger for begge formatene.

Vribar LCD-skjerm med naturlige farger
HF11 har vribar LCD-skjerm fra Canon på 2,7 tommer. Skjermen har det største fargerommet som finnes på LCD-skjermene i Canons videokameraer, og HCAR-overflatebehandlingen reduserer refleksjoner. Den enestående visningsvinkelen på 135 grader gjør det enklere for familie og venner å kunne samles rundt skjermen og se på opptakene.

Tilleggsinformasjon

Medfølgende programvare og CANON iMAGE GATEWAY
Videokameraene i HF-serien leveres med PIXELA ImageMixer 3 SE. Med denne programvaren kan brukerne ordne, spille og redigere de digitale videoklippene og deretter konvertere dem til andre filformater – ypperlig til bruk på internett og til kopiering til andre enheter, for eksempel personlige mediespillere.

ImageMixer 3 SE byr også på funksjoner for å lage DVD-er – en annen enkel måte å dele filmer på fra de ulike modellene. Brukerne kan brenne AVCHD-opptak direkte til vanlige DVD-plater eller konvertere ned filmen til avspilling på vanlige DVD-R-spillere. En ny funksjon i siste versjon av ImageMixer 3 SE er også muligheten til å brenne Blu-ray-plater.

Videokameraene leveres også med Canon ZoomBrowser (Windows) og ImageBrowser (Macintosh) – programvare som gjør det enkelt å laste ned, lagre og finne igjen bilder så vel som å behandle layout og utskrifter.

Eiere av Canons videokameraer kan dessuten registrere seg og få 100 MB lagringsplass på CANON iMAGE GATEWAY, et nettbasert galleri der man kan lagre bildene i album og dele dem med familie og venner.

Teknologiske forklaringer

Canons full HD CMOS-sensor
Canons sensorteknologi CMOS danner grunnlaget for den anerkjente bildekvaliteten i EOS, verdens mest populære speilreflekskamera. Etter mange års utvikling og finpuss har Canon opparbeidet seg en eksepsjonell fagkunnskap innenfor design og produksjon av CMOS bildesensorer.

I 2006 førte Canons satsning på egen forskning og utvikling til lanseringen av en CMOS-sensor for HD-video. Stadige forbedringer av denne ledende teknologien i bransjen har resultert i den CMOS-sensoren med full HD og 3,3 megapiksler som benyttes i HF11, HF10 og HF100. Takket være et Bayer RGB-primærfargefilter kjennetegnes videobildene av ypperlige farger og høy oppløsning.

Fordelene ved å bruke CMOS til HD-bilder er mange. CMOS-sensorene gjør det mulig å lese piksler i flere kanaler, noe som gir raskere dataavlesning enn det som er mulig med tradisjonelle CCD-sensorer. Det er også mulig å bygge inn flere kretser på selve bildebrikken: Canons HD CMOS bildebrikke har støyreduksjon integrert i brikken og forsterker på hvert bildepunkt. CMOS-sensorer bruker også mindre strøm enn CCD-sensorer. De genererer mindre varme og støy, og de gir dermed større batterikapasitet. I motsetning til CCD-enheter har ikke CMOS-sensorer problemer med den loddrette overstrålingen som skyldes overflyt i enkeltpiksler, noe som kan forekomme når det finnes sterke lyspunkt i motivet.

Instant AF – øyeblikkelig autofokus
Med høyere oppløsning på film og stillbilder blir det viktigere enn noensinne å ha et presist autofokussystem, siden eventuelle fokuseringsfeil blir mer synlige. Tradisjonelle TV AF-systemer reagerer imidlertid sakte på store endringer i avstanden til motivet, og blir ofte forvirret av bakgrunner med mye mønster. Canons enestående Instant AF-funksjon bruker en kombinasjon av en rask ekstern AF-sensor som hurtig registrerer avstanden til motivet, og en presis TV AF-sensor som gir ekstremt nøyaktig fokusering.

Super Range optisk bildestabilisator
Canons Super Range optisk bildestabilisator bruker to metoder for å registrere kamerarystelser, og kombinerer gyroer i objektivet med vektorbasert registrering som samlet gir mer effektiv kontroll over linseforskyvningen. Tradisjonelle bildestabilisatorsystemer oppdager høy- og mellomfrekvente vibrasjoner, mens en Super Range optisk bildestabilisator også oppdager lavfrekvente bevegelser, for eksempel sakte kroppsbevegelsene når du puster. Disse ligger utenfor området til vanlige optiske systemer for bildestabilisering.

Den optiske bildestabilisatoren er i funksjon under videoopptak og ved digital stillbildefotografering.

DIGIC DV II
DIGIC DV II er en digital signalprosessor som Canons videokameraer er alene om. Den ble først brukt i XL H1, selve flaggskipet blant Canons profesjonelle HD-videokameraer, og ble opprinnelig utviklet for å håndtere HD-formatets høyere datamengde og spesifikasjoner (rask behandling av HD1080i-data krever ca. 4 ganger høyere kapasitet enn SD-video).

DIGIC DV II har også nok kapasitet til å behandle dataene som kreves til stillbilder med høy oppløsning.

Av andre fordeler ved DIGIC DV II kan vi nevne et spesialsystem for støyreduksjon som gir bilder med lite støy, eksepsjonell fargegjengivelse og bredt fargespekter.

DIGIC DV II er en av Canons kjerneteknologier, og har separate behandlingsbaner for video- og stillbildesignaler i ett og samme videokamera. Video- og stillbilder stiller ulike krav til farger, og ved å behandle signalene hver for seg kan begge formatene bli best mulig. Resultatet er klare og levende farger som er tro mot det opprinnelige motivet, uansett om bildene vises på en TV-skjerm eller skrives ut.


Canon HF11: Anb.utsalgspris inkl.mva 11 299,- og salgsstart er september 2008

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar