Panasonic Lumix LX3

Panasonic Lumix LX2 har vært et populært kompaktkamera, som nå følges opp med LX3. Istedet for å hive seg på megapikselracet har Panasonic valgt å beholde 10 megapiksler, og dermed oppnådd høyere lysfølsomhet (inntil ISO 6400 ved 3 Mp) enn forgjengeren. Større sensor vil også ha betydning for støyegenskapene, Panasonic drister seg til og med til å love den beste bildekvaliteten i denne kameraklassen.

Objektivets lysstyrke er også forbedret fra f/2,8 til f/2 samtidig som vidvinkelen er utvidet fra 28 mm til 24 mm, LX3 får med det et zoomområde tilsvarende 24-60mm i 35 mm format. Kameraet utstyres med bildeprosessoren Venus Engine IV, og klarer åtte seriebilder i full oppløsning med 2,5 b/s. Videoegenskapene er også gode: 720p HD-video med 24 b/s.

Panasonic Lumix LX3 bruker skjermen som søker, men det leveres en 24mm optisk søker som tilleggsutstyr, samt en vidvinkelforsats som gir en brennvidde tilsvarende 18.

LX3 kommer i handelen i slutten av august med en antatt pris under 5.000 kroner.

Pressemelding fra Panasonic Nordic:

Leicas eksklusive DC Vario Summicron-optikk har en lysfølsomhet på F2.0, noe som er heller uvanlig når det kommer til kompaktkameraer. Takket være at den slipper inn mye lys er det mulig å ta skarpe, kornfrie bilder også ved vanskelige lysforhold, som i skumring eller om natten. Optikken i kombinasjon med det helt nye CCD-chipset legger grunnlaget for en bildekvalitet som normalt ikke forekommer blant kompaktkameraer. Istedenfor å presse inn antall piksler ytterligere på CCD-chipsen er LX3 begrenset til 10.1 megapiklser. Dette gir mye plass for hver enkelt piksel, som igjen gir fantastisk følsomhet og dynamisk omfang.

Det intelligente autoformatet med ansiktsgjenkjenning, bildestabilisering, ISO automatikk, intelligent eksponering samt automatisk scenevalg har blitt forbedret ytterligere med funksjoner som blant annet AF Tracking. Dette gjør at du kan følge et objekt i bevegelse med autofokus til bildet blir tatt. Perfekt ved fotografering av barn, sport eller andre motiv i bevegelse.

Det er mulig å manuelt justere alle innstillinger, og akkurat som sin forgjenger har LX3 en multifunksjons-joystick for rask og enkel justering av for eksempel fokus og blendertid. Joysticken kan også brukes til mange vanlige programinnstillinger for enkel justering under fotografering. Joysticken i kombinasjon med hurtigknapper gjør det lett og raskt å håndtere kameraet uten å miste de viktige øyeblikkene. Utover dette finnes også den nye ”multi-aspect mode” som lar kameraet ta tre bilder samtidig, for siden å la fotografen velge det beste.

Den 3-tommer store LCD-skjermen justerer automatisk lysstyrken etter omgivelsene for et tydelig bilde – så vel i mørket som ved skarpt sollys. Skjermens 460 000 piksler gir et bra forholdsblikk på dine fotografier. En annen egenskap er innspillingen av bilder i bevegelse med en oppløsning på 1280 x 720 med 24 fps. Dette gir utmerket bildekvalitet på filmsekvensene.

Til Lumix LX3 finnes det en rekke ekstra tilbehør for den som vil utforske enda flere nye muligheter med kameraet. Fra ekstra vidvinkelkonverterer (gir tilsvarende 18 millimeter) til en høykvalitets ekstern optisk søker. Dette er et kompaktkamera som ikke ligner noe annet på markedet.

Nøkkelfakta:
 • Leica DC Vario Summicron-optikk med 24 mm F2.0 ultra vidvinkel
 • Ekstra stor 1/1.63" CCD og 10.1 megapiksler gir høy bildekvalitet
 • * Fullt manuell innstillingskontroll med smidig multifunksjons-joystick
 • 3" stor LCD-skjerm med hele 460 000 piksler gir bra forhåndsmuligheter
 • 2,5 bilder per sekund i høyeste oppløsning (10.1 megapiksel)
 • Innspilling av bevegelig bilde i HD-kvalitet (1 290 x 720)
 • iA mode(intelligent Auto) med ansiktsgjenkjenning, bildestabilisering, ISO automatikk, intelligent eksponering, automatiske scenevelgere samt AF tracking
 • Bredt tilbud av tilbehør

2 kommentarer:

 1. Anonym09:26

  Spennene kamera, men uten RAW... da faller interessen dessverre ganske fort...

  SvarSlett
 2. LX3 har mulighet for RAW, så vidt jeg kan bringe på det rene. noe annet ville da også være svært merkelig.

  Optisk ser dette ut til å være spennende saker. Så gjenstår det å se hva Panasonic klarer å levere når det kommer til støy.

  Skjønt når det er segt, det er forskjell på støy, og mange av Panasonics kameraer gir det jeg vil kalle "pen støy", som gjør deg godt i sort/hvitt. I noen sammenhenger er dette en egenskap jeg faktisk setter pris på.

  SvarSlett