Nikon D700

D700 blir Nikons nye speilreflekskamera med FX-format. Det betyr 12,1 megapiksler og den samme bildekvaliteten som fra D3. Med eksepsjonell lysfølsomhet og lav støy har Nikon D3 blitt populær blant actionfotografer, og Nikon venter at D700 vil fortsette den trenden.

D700 byr nemlig på den samme bildekvalitet som D3 og benytter de samme grunnleggende teknologien. Det gjelder ikke minst CMOS-bildesensoren, som sammen med det spesielle mikrofilteret gir det filer med lav støy over et stort følsomhetsområde. D700 har også det samme hurtige bildebehandlingssystemet EXPEED – med 14-bits A/D-konvertering og 16-bits bearbeiding.

Nikon D700 vil bli priset til ca. 23.000 for kamerahuset. Det betyr nok at mange potensielle D3-kunder vil velge D700 i stedet. For Nikon gjelder det imidlertid å komme med produkter som kan stå seg i konkurransen med en kommende oppgradering av Canon EOS 5D.

Utdrag fra pressemelding fra Nikon Norge:

Med FX på farten
D700 er ideelt for deg som trenger et hendig digitalt speilreflekskamera når du er på farten. Kameraet er solid og pålitelig, og det er godt beskyttet mot støv og fukt. Bildesensoren i D700 har et rensesystem som bruker høyfrekvente vibrasjoner for å fjerne støv fra sensorens overflate.

Med det kompakte litiumbatteriet EN-EL3e (1500 mAh) som er standard, tar D700 inntil fem bilder i sekundet. Med batterigrepet MB-D10 (ekstrautstyr) og batteriet EN-EL4a (2500 mAh) blir opptakshastigheten 8 b/s. Dette betyr også at strømforsyningen er kompatibel med D3 eller D300 og den nye D700.

En annen nyhet er at den innebygde i-TTL-blitsen dekker 24 mm vidvinkel – ideelt for fotografering når det er upraktisk å ha med en separat blits.

Alle godbitene er på plass
D700 har en gunstig pris, men det er ikke gjort kompromisser når det gjelder funksjonaliteten. Lukkerforsinkelsen er bare 40 ms, og hjertet i fokussystemet er den raske og nøyaktige autofokusmodulen MultiCAM3500 med 51 søkepunkter. Du kan beskjære til DX-format, og studere motivet i Live View på den høyoppløselige 3-tommers TFT-skjerm som i D3 og D300.
En av de største fordelene med FX-formatet er søkeropplevelsen. Her følger Nikon opp stolte tradisjoner med en pentaprisme som dekker 95 prosent av motivet, og attpåtil har LED-projekterte fokuseringspunkter som D3. En smart, ny funksjon er at den virtuelle indikatoren for horisontnivå kan vises i Live View-modus.

Det universelle kamerasystemet
D700 er skapt for dagen og morgendagen, men uten å bryte båndene til fortiden. I år feirer Nikon 75-årsjubileet for det første NIKKOR-objektivet, er det solgt over 40 millioner NIKKOR objektiver. Forbløffende mange av dem kan brukes på D700. I dag kan avanserte bearbeidelsesteknologier rette opp avvik som vignettering og fargefeil, slik at fotografer kan få fullt kreativt utbytte også av sine eldre objektiver med F-fatning.

Nye brukere vil glede seg over å bli en av de mange som utnytter sine kreative evner med Nikon Total Imaging System, et system som omfatter kameraer, objektiver, blitser og annet tilbehør, og programvare. Det er et system som bare vokser. Du kan vokse med det.

D700 leveres med batteriet EN-EL3e, lader og Nikon programvare. Det kommer i salg i slutten av juli 2008 med en veiledende utsalgspris på NOK 22 990,-

Du kan laste ned brosjyre for Nikon D700 her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar