Olympus SP-570UZ

Olympus SP-570UZ er en videreutvikling av SP-560UZ, som kom sist høst. SP-570UZ er et mer modent produkt enn forgjengerene, og kan skilte med 20x zoom og 10 megapiksler. Vel så viktig er imidlertid raskere fokusering og kortere ventetider ved bruk av RAW-format.

SP-570UZ er større enn forgjengerne, og Olympus har nå fått plass til blitssko. Kameraet har fått en zoomring, men denne er elektronisk, slik at du ikke får en tydelig tilbakemelding på når du når enden av zoomområdet. Zoomingen går dessuten i rykk og napp.

Akam.no har testet Olympus SP-570UZ, og konkluderer blant annet slik:

Bildekvalitet påvirkes av mange faktorer, men små sensorer og stort zoomområde er to av de største problemene. Samtidig er dette helt nødvendige egenskaper for å lage et ultrazoomkamera som er kompakt nok og rimelig nok til å bli en suksess. Så med rekordhøyt antall piksler i forhold til sensorstørrelse og 20x zoomområde, sier det seg selv at bildekvaliteten ikke er fantastisk.

Vi fant til dels kraftig fortegning, en del feilbrytning, problemer med diffraksjon, noe utbrente høylys og dårlige egenskaper ved høy ISO. Men mye av dette er problemer som alle kameraer i denne klassen sliter med i større eller mindre grad. Det hjelper lite at for eksempel kompaktkameraet Fujifilm F40fd (35-105mm zoom) har bedre bildekvalitet når du faktisk trenger 26mm vidvinkel eller over 500mm tele. Begrenset dynamisk omfang og litt for stor fare for utbrente høylys må imidlertid Olympus ta skylden for ved å bruke en sensor med alt for mange piksler.

Vi fant også noen positive overraskelser. Hjørneskarpheten var slett ikke verst og resultatet var bedre enn for forrige versjon. Lagring av RAW-filer har blitt raskere og det gjør bruk av RAW til et realistisk alternativ i en del situasjoner. Knappe seks sekunder for å lagre et bilde er ikke direkte raskt, men på SP-560UZ tok det over ti sekunder.


Les hele testen hos Akam.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar