Canon EOS 40D

Canon EOS 40D har fått en 10,1 megapiksler CMOS -sensor, og yter hele 6,5 bilder per sekund i serieopptak, samt et nyutviklet AF-system og muligheter for Live View-innstilling.

40D benytter den samme plattformen som Canons profesjonelle EOS 1D Mark III, og et kamerahus i magnesiumlegering gir værbestandiget. i sum kvaliteter som gir kameraet tilnærmet profesjonelle egenskaper.

Digit.no har tetstet Canon 40D og konkluderer blant annet som følger:

I bruk føles EOS 40D så nær man kan komme et robust proffkamera uten å komme i nærheten av den prisen og de målene denne typen kameraer har.
/../
Det vi liker best, er hvordan Canon, uten å legge inn kostbare ekstremytelser, hele veien har gitt EOS 40D et løft med svært gode egenskaper og finesser, uten noen svake punkter av betydning. Det er et uhyre modent produkt som skårer høyt på bruksverdi og bildeegenskaper - tross alt det viktigste.
/../
Bildebrikken gir enda bedre og mer støysvake bilder enn forgjengerne, selv om oppløsningen er økt fra 8 til 10 Mp. Med 14-bits A/D-konvertering beholdes svært god definisjon i hele toneområdet opp til ISO 1600, mens ISO 3200 er brukbart til små kopier. Gjengivelsen minner mye om EOS 1D Mk III og EOS 5D, to kameraer med ytterst høy bildekvalitet.

Eksponeringen i EOS 40D er den samme som i 1D Mk III, og du skal være særdeles uheldig hvis den lurer deg, særlig med RAW-opptak. Blandingslys og svakt lys takles klart bedre enn før, og hvitbalansen er eksemplarisk, med unntak av auto hvitbalanse i lampelys, som bevisst er gitt en svært varm tone. Blitzeksponeringen har alle Canon E-TTL II sine muligheter, samtidig som EOS 40D har en innebygd blitz som både kan brukes som utfyllingsblitz og til å trigge tilpassede blitzer trådløst. Den dekker derimot ikke den oppgitte bildevinkelen fullt ut.
/../
Når EOS 40D også leveres standard med den mest omfattende og kompetente programvaren som noe kamera i markedet har inkludert (for øvrig sammen med sine slektninger), fremstår Canon EOS 40D som et særdeles attraktivt kamera for entusiasten. Det har egenskaper som vil gjøre det utmerket egnet som et backup-kamera for den profesjonelle, og en pris og et kompakt ytre som vil få selv sparsomme amatører til å vurdere det nøye før avgjørelsen tas.

Men konkurransen er nådeløs. EOS 40D følger Nikon D300, Sony Alpha 700 og Olympus E-3 til målstreken, vinner noen etappeseire og taper andre. De fire kameraene følges tett av entusiastmodellene til Pentax og Samsung, som til gjengjeld er enda prisgunstigere. Om de ikke får folk til å stå i kø for å bytte system, er de strålende argumenter for å fortsette å satse på det systemet brukerne allerede har valgt.


Les hele testen av Canon EOS 40D hos digit.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar