Sony Cybershot H50

Sony har hengt med i markedet for ultrazoomkamera i flere år med flere modeller. Cybershot H50 er for tiden den modellen med best spesifikasjoner, nærmere bestemt 9 megapiksler, Carl Zeiss Vario-Tessar 15x zoom (tilsv. 31-465 mm f/2,7-4,5), 3.0-tommer LCD-skjerm.

H50 plasserer seg med det i konkurranse med Canon S5 IS, Fujifilm S8000fd, Nikon P80, Olympus SP570 UZ og Panasonic FZ18.

Akam.no har testet Sony Cybershot H50 og konkluderer som følger:

Sony H50 hever seg egentlig ikke over konkurrentene på noe enkelt område. De sterkeste egenskapene er bra autofoksushastighet og vridbar skjerm, men heller ikke dette er unikt. Likevel har Sony klart å lage et kamera som det er sjeldent morsomt å knipse med. Sett det i programmodus eller full auto og fyr løs. Bra LCD, rask respons og god ergonomi bidrar til et positivt inntrykk. Bildene blir stort sett veleksponerte med kraftige farger. Altså et ganske typisk resultat for et kamera beregnet for pek-og-klikk bruk der etterbehandling av bilder er uaktuelt.

H50 er ikke uten problemer. Og det er den mer avanserte brukeren som først og fremst vil merke dette. Bildekvaliteten mangler noe på å være helt i toppklasse med litt dårlig hjørneskarphet, mer feilbrytning enn øsnkelig og ganske kraftig komprimering av bildene. Bildene kan heller ikke lagres i RAW-format. Bruk av høy ISO gir dårlig bildekvalitet, men ikke verre enn andre modeller i denne klassen. En annen svakhet er menysystemet som er noe av det mest tungvinte vi har sett på lenge.

Det er altså et stykke igjen til en "Akam anbefaler", men er du i brukergruppen som bare liker å knipse, stort sett bruker standardinnstillinger og ikke skal lage kjempeforstørrelser bør H50 være høyt på ønskelisten. Du får 15x zoom, vridbar skjerm, OK byggekvalitet, bra ytelse og en ganske komplett pakke med solblender og fjernkontroll inkludert. Full manuell kontroll er mulig de gangene du trenger det.


Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar