Pentax K20D


Markedet for digitale speilreflekskamera domineres nesten totalt av Nikon og Canon. Pentax er et merke som ligger i skyggen av de to store, men med kamera som har svært mye å by på.

Da Pentax K10D ble lansert for et par år siden var det mange som lot seg begeistre. Kameraet byr på glimrende byggekvalitet samt mange nyttige og innovative funksjoner. Nå er oppfølgeren K20D her, med identisk ytre, men ny innmat.

Akam.no har testet Pentax K20D og konkluderer blant annet som følger:

Pentax K20D er utvilsomt en verdig arvtager for suksessen K10D, selv om endringen fra CCD til CMOS har ført til enkelte pussigheter i bildekvaliteten. Pentax har atter en gang bevist til fulle at de kan når de vil, og K20D fremstår som en rimelig men likefullt farlig konkurrent til de større merkenes entusiastmodeller.

Sine særegenheter til tross har Pentax nok en gang produsert et gullkorn av et kamera. Det er mer krevende i bruk enn sin forgjenger, men til gjengjeld er det heller ikke noen liten oppgradering det her er snakk om. Til tross for noen små skår i gleden er forbedringene i bildekvalitet betydelige, og oppgraderingene på funksjonssiden likeså. Om du som eier et K10D bør oppgradere får være opp til deg selv og dine preferanser og behov (for ikke å snakke om budsjett), men vi ville uten vanskeligheter forstått det om Pentax hadde beholdt K10D som en modell mellom K200D og K20D.

For entusiast bør man nemlig være for å utnytte K20D fullt ut. Ikke bare har kameraet så mange muligheter, innstillinger og funksjoner at man MÅ være entusiast for rett og slett gidde å sette seg inn i det, men det har også såpass med særegenheter på bildekvalitetssiden at man bør bidra med et visst innsatsnivå for å få utnyttet dette kameraets evner.

Heldigvis er K20Ds svake punkter langt mindre viktige enn dets sterke, og vi har ingen problemer med å anbefale dette kameraet. Pentax har med dette vist at de evner å la være å fikse noe som ikke trenger fiksing, og forbedre punkter som trenger det. Det Pentax K20D først og fremst mangler nå, er en toppmodell i nisjen over seg. Vi håper den kommer, for det kan bli en storhet av de sjeldne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar