Panasonic Lumix DMC-L10

Lumix DMC-L10 er Panasonic sitt andre digitale speilreflekskamera. Kameraet har 10 megapiksler fra en Four Thirds Live MOS bildebrikke. På samme måte som Olympus sine kamera er brikken utstyrt med Supersonic støvfilter.Lumix DMC-L10 leveres med markedets feteste kit-objektiv, en Leica-zoom (Vario-Elmar 14-50 mm f/3,8-5,6).

I følge en test foretatt av Akam.no leverer Lumix DMC-L10 imponerende oppløsning og detaljgjengivelse. Automatisk hvitbalanse er også i toppklasse, mens bilden preges av mye støy eller litt for hard støyfjerning på høye ISO-verdier. Eksponeringen er litt varierende.

Akam.nos test konkluderer som følger:

Panasonic er ny på speilrefleksmarkedet, og det kan ta litt tid å få alt på plass. Det viktigste har de allerede på plass, nemlig bildekvaliteten, selv om vi, som alltid, ønsker oss mindre støy fra fra Panasonic. Byggekvalitet og brukervennlighet viser de også at de kan. Så vi ønsker oss bedre batterikapasitet, høyere hastighet på det meste og litt større søker med bedre informasjon. Da vil dette virkelig være en konkurrent til de store. Men mest av alt ønsker vi oss at kameraet var tilgjengelig i butikkene.

I overskriften spurte vi om dette var et speilreflekskamera for alle. Svaret vårt må bli at det er det ikke, men hvis du driver med makrofotografering, er opptatt av skarphet og ikke bruker høye ISO-verdier. Vil dette kameraet, i kombinasjon med for eksempel Olympus 35mm Macro gi fantastiske resultater.


TEST: Panasonic Lumix DMC-L10 - Akam.no

Kommentarer