Olympus E-420

E-420 er Olympus' siste tilskudd til E-systemet. Olympus E-420 er sammen med forgjengeren E-410 verdens minste digitale speilreflekskamera, og den nye versjonen kan nå tilby kontrastbasert autofokus ved Live View, ansiktsprioritert autofokus og eksponering, samt trådløs blitzstyring.

Pressemelding fra Olympus Norge AS:

Lett og enkelt med det nye Olympus E-420, som er så kompakt at du kan ta det med deg over alt. Men skinnet bedrar: I dette stilrene kompakte huset gjemmer det seg muligheter som ellers bare er forbeholdt de største.

Med vekt på høy bildekvalitet og brukervennlighet beviser Olympus E-420 at selv om man er liten kan ytelsen være stor. En 10 megapiksel stor LiveMOS-sensor gir stor detaljrikdom og naturlig fargegjengivelse. Forbedret hastighet og nøyaktighet med (også ved bruk av LiveView) og 28 forskjellige automatiske opptaksprogrammer gjør det mulig for selv en uerfaren fotograf å ta gode bilder.

Olympus E-420 har en rekke muligheter også for de avanserte fotografene. LiveMOS-sensoren gjør det mulig å betrakte bildet i opptaksøyeblikket med funksjonen LiveView på den 6,9 cm (2,7”) store HyperCrystal II LCD-skjermen. HyperCrystal II er en forbedring av krystallsammensetningen i skjermen fra tidligere modeller, som optimaliserer skjermbildet ved sterkt lys rundt kameraet, gir behagelig høy kontrast og betraktningsvinkel på hele 176 ◦. Her kan du se bildet samtidig som du holder øye med det som foregår utenfor bilderammen, noe som gjør det lettere å komponere det rette utsnittet og fange det rette øyeblikket. Samtidig gir LiveView-funksjonen frihet til å plassere kameraet i forhold til motivet – ikke fotografens øye, og samtidig ha full kontroll på komposisjonen. LiveView er også en nyttig funksjon når man skal lære seg å fotografere, ettersom resultatet av alle endringer man gjør i innstillinger umiddelbart synes på skjermen, allerede før bildet tas.

Olympus E-420 har alt det nyeste innen kamerateknologi. Blant annet ansiktsgjenkjenning. Ved opptak av personer registrerer Olympus E-420 hvor ansikter er plassert i bildet, stiller fokus og måler lyset i forhold til ansiktene. Den nye skyggejusteringsteknologien gjør at man ikke lenger trenger å velge om lyse partier skal brenne ut eller mørke partier gro igjen. Mørke partier lysnes og detaljer kommer fram, uten at de lyse partiene må lide for lengre eksponeringstid eller større blender. E-420 vil eksponere hver del av motivet forskjellig, og resultatet er flere detaljer og fotografier mer likt slik øyet oppfatter virkeligheten.

Olympus E-420 rommer en rekke muligheter for deg som ønsker å utvikle dine fotografiske evner. Olympus E-420 har alt man forventer å finne i et avansert digitalt speilreflekskamera anno 2008, med en rekke unike teknologier. Blant annet Supersonic Wave Filter, flere ganger kåret til det mest effektive støvreduseringssystemet, så du trenger ikke bekymre deg om støv og pollen når du skal ta bilder i naturen eller skifte objektiv. Olympus E-420 har selvfølgelig innebygd blits, men hvis du vil bygge ut, så har E-420 innebygd trådløs blits-kontroll og kan trådløst styre et ubegrenset antall eksterne blitser.

Olympus E-420 er selvfølgelig som andre medlemmer av E- systemet 100 % digitalt og en sikker investering for framtiden – blant annet fordi oppgraderinger av kamerahus, blitser og objektiver gjøres tilgjengelig på internett, og fordi det bygger på den velkjente FourThirds speilrefleksstandarden, som er den eneste standarden for speilreflekskameraer som ikke er en tilpasning av en tidligere ”analog” standard, men designet kun for digital fotografering. Olympus E-420 kan også bruke det store tilbehøret og objektivprogrammet som finnes til E-systemet og FourThirds-standarden.

Olympus E-420 forventes i butikkene i slutten av april med følgende veiledende utsalgspriser:
E-420 kamerahus: kr 3790,-
E-420 kit med ZD 14-42mm: kr 4590,-
E-420 pancake kit med ZD 25mm: kr 5390,-
E-420 dobbelzoom kit med ZD 14-42mm og ZD 40-150mm: kr 5390,-

Nytt ”pannekake-objektiv”
Nye Olympus E-420 er selvfølgelig kompatibelt med hele det store utvalget av objektiver til FourThirds-standarden. En av de unike mulighetene FourThirds-standarden gir, er evnen til å lage lettere og mer kompakte kamerahus og objektiver uten at det går på bekostning av brukervennlighet eller bildekvalitet. For å understreke dette ytterligere, lanserer Olympus sammen med E-420 et nytt såkalt “pancake-objektiv”. Et ekstremt kompakt og lett objektiv som passer perfekt på Olympus E-420 og alle andre kamerahus i FourThirds-standarden. Det nye objektivet lyder navnet ZUIKO DIGITAL 25mm 1:2,8, har en brennvidde tilsvarende 50mm i 35-formatet. Det stikker kun 2,35cm ut fra kameraet, og veier kun 95 gram.

ZUIKO DIGITAL 25mm 1:2,8 forventes å komme i salg i Norge i april/mai, til veiledende pris kr 2290,-.

Olympus E-420 hovedegenskaper:
 • Verdens minste digitale speilreflekskamera (sammen med Olympus E-410)
 • 10 megapiksel LiveMOS sensor
 • LiveView gir levende søkerbilde på skjermen
 • Perfect Shot Preview forhåndsviser effekten av endrede innstillinger.
 • Forbedret autofokus ved LiveView basert på kontrastmåling
 • Ansiktsgjenkjenning og skyggejusteringsteknologi
 • Raskere autofokus ved måling både tradisjonelt og av kontraster
 • TruePic III prosessor
 • 6,9cm/2,7” HyperCrystal II LCD-skjerm med 176° innsynsvinkel
 • SuperSonic Wave Filter støvrensing
 • 28 automatiske, halvautomatiske og manuelle programmer (derav 5 eksponering, 5 kreative og 18 scenemodi)
 • Innebygget blits (ledetall 10)
 • Trådløs blitskontroll I opptil 3 grupper (ubegrenset antall I gruppene)
 • 3,5 bilder per sekund I serier på opptil 8 RAW-bilder
 • ISO 100 til 1600
 • Nedblendingsfunksjon med og uten LiveView aktivert
 • Bracketing-funksjon for eksponering, hvitbalanse og fokus
 • Levende histogram ved LiveView
 • Bruker xD og CF minnekortSpesifikasjoner ZUIKO DIGITAL 25mm 1:2,8

Brenvidde: 25 mm
Tilsvarende brennvidde i 35mm format: 50 mm
Objektivkonstruksjon: 5 linser / 4 grupper
Asfærisk linseelement: 1
Linsemekanisme: flytende fokuselement
Bildevinkel: 47 °
Nærgrense: 0,2 m
Maksimal bildeforstørrelse: 0,19x (Four Thirds) / 0,38x (35mm format)
Antall blenderlameller: 7
Største blender: 1:2,8
Minste blender: 1:22
Filterdiamater: 43 mm
Størrelse: 64 mm diam. x 23,5 mm
Vekt: 95 g
Kompatibel med telekonverter EC-20: Ja
Kompatibel med telekonverter EC-14: Ja
Kompatibel med mellomring EX-25: Ja

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar