Canon Powershot G9

Canon Powershot G9 leverer 12,1 megapiksler og er etterfølgeren til PowerShot G7 som fikk utmerkelsen European Advanced Compact Camera 2007-2008. G9 har fått en rekke forbedringer, blant annet RAW-opptak og en høyoppløselig 3,0 tommers PureColor LCD II-skjerm.

Akam.no har testet Canon Powershot G9

En liten sensor med veldig mange piksler gir G9 akkurat de samme begrensingene som konkurrentene. Ved laveste ISO kan resultatet bli veldig bra, men så blir det fort mer støy. ISO 400 er det høyeste vi vil anbefale å bruke, men her må den enkelte vurdere ut fra motiv og egne kvalitetskrav. Sammenlignet med Fujifilm F50fd var det klart at G9 ble slått på bildekvalitet (riktignok marginalt) ved høy ISO og i oppløsningstesten.
/../
Med G9 er RAW-støtte er tilbake i G-serien, og det er en funksjon som vil appellere til litt mer avanserte brukere. Mens mange av konkurrentene gir ventetider på ti sekunder eller mer mellom to RAW-bilder klarer G9 3-4 bilder på ti sekunder. Det er det beste resultatet vi har sett på et kompaktkamera på lenge og av dagens modeller er det bare Panasonic FZ18 som er i nærheten.

Spesifikasjonene til G9 oppfatter vi som bra. Som nevnt over er byggekvaliteten utmerket, og mulighet for bruk av ekstern blits er positivt. Alle tenkelige funksjoner og justeringsmuligheter er på plass, inklusiv full automatikk og helt manuelle innstillinger. 6x zoom med stabilisering er OK, men brennviddeområdet forbauser litt. Beste vidvinkel er 35mm, men på et kamera i denne klassen hadde vi ventet minst 28mm. F2.8 som største blender er bare middels, og direkte dårlig sammenlignet med tidligere G-modeller. Hadde det ennå vært fast blender gjennom hele zoomområdet ville vi vært litt imponert, men ved 210mm tele er største blender F4.8. Panasonic FZ18 som vi testet nylig har for eksempel F4.2 ved full tele - og full tele for Panasonicen er 504mm. I praksis betyr det at G9 trenger mer lys enn de beste ultrazoomene når du bruker tele.

Ergonomien imponerte ikke. Canon G9 er veldig firkantet og grepet er lite. Her synes vi ultrazoomkameraer som Olympus SP-560UZ og Panasonic FZ18 er bedre, men de er også større. Nikon P5100 er derimot mindre, men har likevel et mye bedre grep.
/../
Er du opptatt av topp byggekvalitet, trenger ekstern blits eller vil ha markedets beste RAW-funksjon bør Canon Powershot G9 absolutt være blant favorittene. Er du ikke interessert i dette er G9 fortsatt et bra kamera, men da kan du finne rimeligere alternativ som gir omtrent samme bildekvalitet.


Les hele testen hos Akam.no

Kommentarer