GP med soldrevet batterilader

GP Batteries lanserer sin første soldrevne batterilader. Oppladbare batterier reduserer miljøpåvirkningen i og med at et batteri kan lades opptil 1000 ganger. En solcelledrevet lader er dermed et skritt videre mot miljøvennlig bruk av batteridrevne produkter.

GP Solar kommer i butikkene i løpet av denne måneden, og anbefalt pris er ca. 250 kroner.

Pressemelding fra GPBM Nordic:

- Solcelledrevne batteriladere er i seg selv ingen nyhet, sier André Rundéus, markedssjef i GPBM Nordic, men mange av dem som har testet tidligere generasjoner, mener at disse produktene ganske enkelt ikke har fungert. Først nå føler GP Batteries at teknikken er moden.

GP Solar omdanner solenergi til elektrisk energi og er dermed det mest skånsomme for miljøet. Den første modellen leveres med to AAA-batterier, den typen som oftest brukes i MP3-spillere, fjernkontroller, leker og annet. Full ladetid er cirka seks timer. Ved dårligere værforhold tar det imidlertid lengre tid. Laderen fungerer best mellom mars og september.

Laderen er basert på en tynnfilmsteknikk, noe som gjør den liten, lett og slitesterk. Den er perfekt til utendørsbruk for eksempel ved camping, reiser, friluftsliv eller på stranden. Innen kort tid kommer flere modeller som kan lade NiMH-batterier av størrelse AA med høyere kapasitet.

- Bruken av oppladbare batterier øker hvert år, sier André Rundéus, men med tanke på den store miljøbevisstheten som har bredt seg de siste årene, og med tanke på den betydelige forbedringen av batteri- og ladeteknologien, bør bruken av oppladbare batterier øke enda raskere. Et oppladbart batteri ladet med miljøvennlig energi fra for eksempel solceller er blant de mest miljøvennlige måtene å lagre og bruke energi på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar