Slakter kampanje med lettkledde kjendiser


En kikk på bildene gjør det dessverre enklest å være enig med kritikerene. At prosjektet som sådan er godt ment er en annen sak..
Damebladet Woman har fått fire norske kjendiser til å kle av seg til inntekt for en god sak: Kort fortalt går det ut på at man stemmer på den «heiteste» kandidaten, der de 20 kronene det koster å stemme går til utvalgte organisasjoner.

Det er fotografen Marcel Lelienhof som står bak bildene, og som får pes av en annen av Norges mest kjente fotografer Paul Bernhard. Om ikke annet er det med på å reise en liten debatt om hvor grensen går for hvilke oppdrag en fotograf kan ta på seg, og komme fra det med "æren" i behold.

- Jeg leste oppslaget om dette i VG med stor interesse forleden. Det første jeg reagerte på var bildene, som isolert sett var fryktelig dårlige. På den annen side kan portretter være så mangt, men for meg fremstod de derimot som intetsigende avbildninger. Enda verre synes jeg dette ble da jeg leste saken, sier Bernhard til NA24 Propaganda.

Bernhard mener man kan se lenge etter noe det oser mer spekulativt av.

- Det hele blir spekulativt og overfladisk. Jeg tror dette er med på å undergrave organisasjonenes arbeid og folks interesse for sakene som de arbeider for. Det hele blir degradert, spekulativt og lite troverdig. Jeg stiller meg også undrende til at disse organisasjonene ikke har reagert på denne saken. Er det lenger ingen grenser for hvor pengene kan komme fra? spør han seg.

NA24.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar