Panasonic SD5

Med målene 65 x 67 x 135 mm og en vekt på 340 gram er Panasonic SD5 verdens minste og letteste videokamera med full HD. Kameraet spiller inn i full HD-kvalitet med 1920 x 1080 piksler. Størrelsen skyldes blant annet at all lagring skjer på et SD-kort. Med et 8 GB SD-minnekort kan du spille inn 80 minutter på høyeste kvalitet og 180 minutter i økonomiinnstilling.

SD5 er utstyrt med 3CCD-teknikk, hvilket innebærer at opptak skjer på tre separate sensorer, en for hver grunnfarge. Du kan se innspilt materiale direkte på kameraets egne 2,7" LCD-skjerm som har en betraktningsvinkel på 170 grader.

Med en USB-kabel eller direkte med SD-minnekortet overfører du enkelt materialet til din PC. Med "USB Host"-funksjonen kan du også koble kameraet direkte til en DVD-brenner og med et knappetrykk brenne materialet direkte på en DVD-plate.

Bildestabilisatoren OIS (Optical Image Stabilizer) reduserer rystelser markant. OIS kompenserer for rystelser cirka 4000 ganger i sekundet, hvilket sies å være åtte ganger mer enn tidligere.

Akam.no har en litt uformell test av Panasonic SD5, og konkluderer blant annet slik:

Panasonic tilbyr med SD5 et HD-videokamera som er lite, lett å ta med seg og lett å bruke, men som også gir avanserte muligheter dersom du trenger det. Bildekvaliteten er høy, men det er også kompresjonen av bildene, så videoredigering vil kreve mye av maskinen din. At opptakene gjøres til minnekort gjør det enkelt å overføre opptakene til PC, og du slipper bevegelige deler. Til gjengjeld koster det en del i forhold til andre løsninger.

Sammenliknet med forgjengeren SD1, har SD5 litt lavere spesifikasjoner, og litt høyere pris. Det du betaler ekstra for er i stor grad størrelsen. Men vi synes forskjellen i størrelse veier tyngre enn forskjellen i spesifikasjoner, og mener derfor at SD5 er et utmerket kjøp.

Selv bærer jeg rundt på mye fotoutstyr, og vil ikke dra på alt for mye mer. Men siden jeg nettopp har pådratt meg tvillinger, er likevel behovet for et videokamera til stede. Med mindre budsjettet er trangt, ser jeg ikke noen veldig god grunn til å ikke kjøpe HD i dag. Derfor er Panasonic SD5 satt på ønskelista jeg sender til julenissen.


Akam.no - Verdens minste 3CCD HD-videokamera

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar