Olympus E-3

Olympus lover at deres toppmodell, E-3, gir fotografene et verktøy med høy ytelse som er klart for ethvert oppdrag og som tilfredsstiller de aller strengeste kravene til fotografering med digitale speilreflekskameraer.

Er dette "det bestet valget for den profesjonelle fotografen og har det høyeste nivået av hastighet og bildekvalitet i tilegg til Live View-funksjonalitet, og er det ypperste innen pålitelighet".

Akam.no har testet Olympus E-3, og kommer til følgende konklusjon:
  • Svært solid og den beste vanntettingen vi har testet. Godt grep, og knapper riktig plassert. Her er det i praksis ingenting å trekke for.
  • Batterikapasitet litt under de beste, men et batterikammer som virker gjennomtenkt, og batteriet er kompatibelt med andre Olympus-modeller.
  • Stor og lys søker med masse informasjon, og brukervennlig og informativt display på skjermen. Live view med vridbar skjerm er prikken over i-en.
  • Nesten alt man kunne ønske seg, og mer til. Et kamera å vokse med, for de fleste. Her er det vektlagt tilpasningsmuligheter, og fornuftige løsninger på reelle problemer.
  • Rask og presis autofokus, som virker som forventet. Her trenger du ikke vente på kameraet, og det hele gir en "profesjonell" følelse.
  • Ikke det kjappeste på seriebilder, og våre målinger ligger godt under det produsenten oppga. på 10 sekunder er det få kameraer i denne klassen som ikke gjør det bedre. Rask blits trekker opp, og filoverføringshastigheten er upåklagelig.
  • Her er det lagt ned mye arbeid i å få betjeningen av kameraet til å fungere optimalt, og det er gjort med hell. Eneste negative er i etterkontroll og bildevisning, der vi hadde ventet litt bedre muligheter.
  • Stort antall megapiksler på en liten sensor gir litt dårligere resultater på oppløsningsevne og detaljgjengivelse enn for større sensorer. Mer støy er også en utfordring, og selv om Olympus håndterer dette bra, blir det ikke like bra som det vi ser fra for eksempel Canon.
  • Eksponeringen er presis, på grensen til overeksponering, så vær litt på vakt her. Fargegjengivelsen er presis og god, men automatisk hvitbalanse er helt ordinær, langt dårligere enn det Olympus lovet oss.
Når det kommer nye kameraer på markedet, er det ofte at produsenten skryter så voldsomt av det, at når vi får kameraet til test er forventningene så høye at vi blir skuffet. Det er ikke tilfellet med Olympus E-3. Riktignok lovet de mye, men i all hovedsak har de innfridd. Dette er et kamera som vil tilfredsstille mange profesjonelle fotografers behov for kvalitet, responstid, robusthet og mye annet. Likevel koster det ikke mer enn entusiastmodellene fra andre produsenter. Dette bør bli en vinner.

Akam.no - Vi tester flaggskipet Olympus E-3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar