Olympus E-3

Digit.no har testet et av de første ferdige eksemplarene av Olympus E-3 og dette er etter sigende den første omfattende testen på nettet. Ifølge testen ble Olympus E-3 "et meget gledelig bekjentskap". Kanskje ikke så overraskende siden Olympus tar mål av seg å levere profesjonell kvalitet. Olympus E-3 synes å være svært godt gjennomføret, både når det gjelder kameraets konsept, tekniske løsninger, egenskaper og ytelser.

Digit.nos test konkluderer blant annet som følger:

Olympus E-3 er klassifisert som et profesjonelt kamera og konkurrerer sånn sett mot Nikon D3 og Canon EOS-1D Mark III. Fra dette synspunktet er E-3 billig. Teknisk sett når ikke E-3 helt opp i denne klassen, så sammenligningen blir derfor ikke helt relevant. På mange områder er E-3 likevel mer avansert enn kameraer som Nikon D300, Canon EOS 40D, Pentax K10D/Samsung GX-10 og Sony Alpha 700, som det prismessig konkurrerer mot.

Jeg tror likevel ikke det er prisen som vil avgjøre om en potensiell kjøper velger E-3, eller ikke. Kameraet er robust og sprutsikkert, det har profesjonelle ytelser og en lang rekke finesser og viktige egenskaper, som en superkjapp autofokus, effektiv bildestabilisator og Live View på en utvippbar og dreibar LCD-skjerm. Kamerates styrke ligger først og fremst i selve konseptet for Four Thirds. Olympus E-3 er forbløffende kompakt og hendig i bruk, men det er objektivene som imponerer mer enn noe annet. Selv om de er lyssterke, er de utrolig kompakte og lette i vekt, de har høy optisk og mekanisk kvalitet og koster gjerne mindre enn tilsvarende optikk fra konkurrentene (særlig optikk med optisk bildestabilisator).

En kamerabag med E-3 kan ofte veie bare halvparten av en tilsvarende utrustning fra Canon eller Nikon. For en profesjonell som enten står på terskelen til å skifte system eller som ennå ikke har rukket å kjøpe de dyreste kameraene og/eller objektivene, bør Olympus E-3 være et fristende alternativ. For en profesjonell vil vekt og størrelse bli stadig viktigere, med vår tids økende restriksjoner på håndbagasje, nær sagt uansett hvor man ferdes i verden.


Olympus E-3 / Digit.no

ephotozine har en test av Olympus E-3 i en rekke praktiske situasjoner med tilhørende bilde-eksempler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar