Nikon Coolpix P5000

Coolpix P5000 er et kompakt kamera med manuelle og automatiske innstillinger, innebygd blitzsko og støtte for Nikons iTTL blitzsystem. Kameraet er utstyrt med en brikke som yter 10 megapiksler med lysfølsomhet opptil ISO 3200 (ved 5 Mp). 3,5x zoomobjektiv (tilsv. 36-126 mm) og optisk bildestabilisator.

P5000 tilby ikke RAW-opptak, men dette er en manglende egenskap som kameraet deler med den kanskje fremste konkurrenten, Canon Powershot G7.

På papiret ser dette kameraet ut som et mulig nummer to kamera for fotografer med profesjonelle behov. Realitetene synes imidlertid ikke å oppfylle det spesifikasjonene lover.

Akam.no har testet Coolpix P5000 og konkluderer blant annet slik:

Det meste av funksjoner er på plass. P5000 tilbyr alt fra full automatikk til full manuell kontroll. Vi savnet histogram ved opptak og RAW filformat, men ellers er P5000 ganske komplett utstyrt med overstyringsmulighet for eksponering og blits, optisk bildestabilisator og mulighet for både forsatslinser og ekstern blits.

Det største negative punktet med P5000 er hastighet. Verst er autofokusen som er mye tregere enn det vi forventer i dag. Også forsinkelsen mellom to bilder er ganske lang, og til sammen gjør disse faktorene at P5000 et av de kameraene du kan finne i dag som er minst egnet til å ta bilder av bevegelige motiv.

Bildekvaliteten er vi derimot fornøyd med - ved lave Iso-verdier. P5000 eksponerer bra, gjengir farger bra og har relativt lite vignettering og fortegning. P5000 tilbyr Iso-verdier fra 64 til 2000 i full oppløsning og 3200 med halvert oppløsning. Nikon kunne spart seg de høyeste ISO-verdiene, men P5000 er ikke dårligere enn andre kompaktkameraer (med unntak av noen modeller fra Fujifilm) på høy Iso. Standardinnstillingene til P5000 gir litt softe bilder godt egnet til etterbehandling, men de som bare vil bruke bildene rett fra kameraet bør skru opp oppskarpingen litt.

Til slutt må vi bare gjenta, prøv kameraet i butikken før du kjøper. Nikon P5000 har mange gode egenskaper, men autofokushastighet er så dårlig at du bør teste kameraet selv for å forsikre deg om at det ikke blir et problem.


Akam.no - Test av Nikon Coolpix P5000

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar