Nikon Coolpix P5000

Nikon sine CoolPix-kameraer hadde sin storehetstid for noen år tilbake. I den senere tid har imidlertid NIikon først og fremst blitt forbundet med D-SLR-markedet, og de rimeligere modellene har ikke utmerket seg i et marked i rask utvikling. Med CoolPix P5000, som Nikon markedsfører som en "nær speilrefleks-opplevelse for entusiaster" hevr de i det minste ambisjonene.

P5000 er et kompakt kamera med manuelle og automatiske innstillinger, innebygd blitzsko og støtte for Nikons iTTL blitzsystem. Kameraet har 10 megapiksler, optisk bildestabilisator i objektivet, og optisk søker. Objektivet har 3,5X optisk zoom tilsvarende 36-126 mm.

Coolpix P5000 tilby ikke RAW-opptak, men dette er en manglende egenskap som kameraet deler med den kanskje fremste konkurrenten, Canon Powershot G7.

Digit.no har testet Nikon Coolpix P5000, og konkluderer blant annet slik:

CoolPix P5000 har mange sterke kvaliteter som et kompakt kamera for entusiaster, det er dessuten st svært lite og hendig kamera til tross for sine iboende kompromisser. Blant disse er ytelsen vanskeligst å svelge. Den er rett og slett ikke i klasse med hva vi forventer i dag.

Finesser mangler ikke, her er det du trenger av manuelle og automatiske kontrollmuligheter. Blant annet får du blitzsko med mulighet for å utnytte avanserte blitzer på en enkel måte.

Histogramvisning ved opptak, som lar deg kontrollere eksponeringen, finnes ikke. Heller ikke finner du RAW-format, en skjebne kameraet deler med de aller fleste.

Det er ytelsen som plager oss mest med CoolPix P5000. Nikon har rett og slett bommet på utformingen av AF. Selv om altså bildegjengivelsen blir ekstra fin fra dette kameraet. Kan du leve med den moderate ytelsen, er dette et meget godt kjøp. Var ytelsen av bedre klasse, ville det betydd et kamera i toppklassen av sin type.


Nikon Coolpix P5000 / Digit.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar