Nikon 90 år

I sommer vil Nikon markere selskapets 90-årsjubileum. Nikon ble grunnlagt 25. juli 1917, og selskapet lanserer en spesiell logo for 90-årsjubileet.

Nikon, som opprinnelig het Nippon Kogaku, K.K., eller Japan Optical Co., ble dannet 25. juli 1917 ved sammenslåingen av tre mindre optiske firmaer. Selskapet har en langvarig tilknytning til Europa, som begynte med åtte tyske teknikere som kom til Japan i januar 1921.

Nikon var opprinnelig et optisk firma som produserte mikroskoper, teleskoper, landmålerutstyr og optiske måleapparater. På 1930-tallet ble Nikon tatt i bruk som varemerke for firmaets anerkjente fotoobjektiver. I 1946 begynte selskapet å produsere et 35 mm søkerkamera med utskiftbart objektiv. Dette kameraet var det første som fikk Nikon-navnet.

Suksessen med Nikon Rangefinder ble fulgt opp med med det nå klassiske Nikon F speilreflekskameraet i 1959. Det robuste Nikon F, med den avanserte teknologien og kvaliteten som kjennetegner Nikons produkter, ble raskt populært både blant profesjonelle brukere og krevende amatørfotografer.

Nikon har videreført suksessen med Rangefinder og Nikon F med en rekke andre populære og anerkjente produkter slik som kompaktkameraer, Nikonos undervannskameraer og speilreflekskameraer med manuell og automatisk fokus. Med sin verdenskjente optikk og objektiver har Nikon gjennomført en sømløs overgang til digitalfotografi med den populære kompakte COOLPIX-serien og de anerkjente speilreflekskameraene i DX-format som D2Xs, D200, D80, D50 og den nye D40X.

Nikon Norge - Nikon Celebrates 90 Years of Optical Excellence

Kommentarer