Neppe heder, men definitivt penger...


Det er vel en slags jobb dette også. Her jakter fotografene et bilde av Paris Hilton.
Foto: thelastminute
Karl Larsen har tjent 200 000 kroner på bildet han tok av superstjernen Paris Hilton da hun ble arrestert og ført gråtende tilbake til fengselet 8. juni i år. Larsens bilde av Hiltons forgråtte ansikt er blitt brukt i blader, aviser og TV-kanaler verden over, fra CNN til bladet People, Newsweek og the New York Times.

- Dette var min første ordentlige paparazzijobb. Det rant inn titusener av kroner sekunder etter at jeg sendte bildet til byrået mitt, sier Larsen til VG.

Larsen forteller til VG at det var opp mot 300 fotografer utenfor Hiltons hus i Hollywood Hills. Alle jaktet på et bilde av henne i håndjern.

Larsen har forandret syn på jobben han gjør. Tidligere tenkte han (som de fleste av oss?) at paparazziene er drittsekker som invaderer kjendisenes privatliv. Men dét var før han fikk sitt første oppdrag:

- Agenten min sa at Victoria Beckham hadde ringt alle paparazzibyråene og fortalt dem at hun skulle stå et bestemt sted mellom klokken elleve og tolv. Hun trengte reklame for den nye realityserien sin. Da forandret jeg mening om paparazziyrket, sier Larsen til VG.

Kun en annen fotograf greide å fange et nærbilde av Hilton. Det var AP-fotografen Nick Ut. For 25 år siden vant han en Pulitzer for sitt Vietnam-bilde av en jente dekket av napalm.

- Det nye kameraet mitt tar ti bilder i sekundet. Jeg skjøt med vidvinkel og brukte blitz. Nick Ut må ha kommet løpende rett bak meg, men han brukte ikke blitz, forteller Larsen til VG.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar