FinePix F40fd vs. Ixus 950 IS

Canon Ixus 950 IS og Fujifilm FinePix F40fd er to populære lommekameraer. Dinside.no har sammenlignet de to modellene og konkluderer som følger:

Fujifilm FinePix F40fd tar svært gode og skarpe bilder, og er også godt egnet som innendørskamera fordi ISO-verdien kan settes ganske høyt uten at bildekvaliteten blir veldig redusert. Fujifilm har riktignok et litt spesielt preg på støyen, som om den ser malt ut, men dette er noe du først og fremst oppfatter ved 100%-visning på skjerm og ikke noe som skjemmer en 10x13-utskrift.

På den negative siden er kameraet ganske tregt i bruk, i hvert fall sammenlignet med Ixus-kameraet, som er blant de raskeste kompaktkameraene på markedet.

Canon Ixus 950 IS er, som sine forgjengere, også en liten racer av et kamera. Det starter opp på ett sekund, har lynrask autofokus og spyr ut seriefoto både med og uten blits. Bildekvaliteten er også her meget god, men kameraet tar ikke like skarpe bilder som F40fd. I tillegg blir det ofte mer gulstikk innendørs, og høylysene blåses ut slik at himmelen veldig ofte blir hvit.

Men - det største problemet er at de begge har forgjengere som etter vårt syn er bedre kjøp. Hoppet fra Ixus 800 IS til 950 IS er på en tusenlapp, og for den tusenlappen får du to ekstra megapiksler med begrenset utbytte og ansiktsgjenkjenning, som vi fortsatt synes er mer buzz enn nyttig. 800 IS er imidlertid enda raskere og derfor synes vi ikke den ekstra tusenlappen er verdt pengene. Canon Ixus 950 IS går derfor glipp av vårt anbefalt produkt-stempel.

Oppdatert: For F40fd er situasjonen litt annerledes. Prisforskjellen mellom F31fd og F40fd er i skrivende stund minimal, dermed må du velge mellom to ekstra megapiksler (som også gir marginelt litt skarpere bilder) eller muligheten for blender- og lukkerprioriterte bilder. Selv om vi selv foretrekker de manuelle funksjonene, synes vi prisnivået er såpass hyggelig på F40fd at dette kameraet får vårt anbefalt produkt-stempel.

Les testen i sin helhet på Dinside.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar