Panasonic Lumix DMC-LX2

Panasonic er en produsent som har vært lydhøre for hva folk har bruk for, noe som har gitt en rekke kamera med optisk bildestabilisator, stort zoom-område, samt lyssterk LCD-skjerm. Lumix DMC-LX2 er oppfølgeren til LX1, og føyer seg pent inn i rekken av Panasonic-kamera. LX2 har blitt utstyrt med den nye Venus Engine III signalprosessoren, noe som gir raskere funksjoner og mer effektiv støyreduksjon.

LX2 er spesiell fordi bildebrikken er i 16:9-formatet noe som muliggjør VGA videoopptak i 16:9 format i HD-kvalitet (1280x720) med 30 b/s. Kameraet tar dessuten seriebilder med 3 b/s eller kontinuerlig med 2 b/s,.

Digit.no har testet og konkluderer blant annet slik:

Totalt sett gir Lumix DMC-LX2 et meget godt helhetsinntrykk. Kameraet er eksepsjonelt godt utstyrt, det har mer eller mindre alle de funksjoner en seriøs fotograf har behov for og vil være et ideelt supplement til et speilrefleks. Mange vil nok påpeke at med en prislapp på omlag 5.000 kroner er spranget lite opp til et speilreflekskamera, men de som mener det har ikke fått med seg de fundamentale forskjellene mellom de to kameratypene. Lumix LX2 er et superkompakt kamera, med de fordelene det innebærer, og selv om det har mange av de samme funksjonene som et speilrefleks, har det ikke utskiftbar optikk, mindre bildebrikke og ikke engang optisk søker.

Jeg falt pladask for LX1 og LX2 har forsterket den positive oppfatningen om kameramodellen ytterligere. For meg er LX2 det ideelle kompaktkamera for ferie og fritid, selv om det ikke er hverken sprutsikkert eller støtsikkert. Det tar førsteklasses bilder under alle lysforhold, det har alle de finessene jeg verdsetter mest, det har en forbilledlig (!) LCD-skjerm, det arbeider kjapt og uanstrengt. det har full pakke av automatiske og manuelle kontroller, RAW og JPEG, bra ytelser ved serieopptak, fremragende videokvalitet og et objektiv som dekker de aller fleste fotografiske situasjoner.

Prisen på 5.000 kroner er i meste laget, men siden det har mer å by på enn forgjegneren og attpå til koster en tusenlapp mindre, har LX2 klatret enda høyere på min ønskeliste. Sammenlignet med Canon PowerShot G7 får LX2 noe lavere total poengsum til tross for mindre kamera, RAW, 28 mm vidvinkel og 16:9. Manglende optisk søker, kortere zoom, færre tilbehør og diverse andre svakheter som langsommere USB-hastighet, dårligere nærgrense, ingen funksjon for ansiktsgjenkjenning, ingen blitzsko, ingen skaninaviske menyspråk osv. trekker ned. Om det ene er viktigere enn det andre, må hver og en bedømme.


Panasonic Lumix DMC-LX2 / Digit.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar