Nikon D40x

Nikon lanserer oppfølgeren til D40, Nikon D40x. Den nye D40x er en oppfølger til suksessmodellen D40 og har bredere ISO-område og 10,2 megapiksler oppløsning. Nikon D40x har beholdt både profesjonell lysmåler, bildebehandlingsmotor og det brukervennlige menysystemet med flere innebygde retusjeringsmuligheter.
D40x får lysfølsomhet fra ISO 100 til 3200 og kontinuerlig serieopptak med 3 b/s.

D40 fikk en god mottakelse til tross for at kameraet ikke fikk mer enn 6 megapiksler oppløsning. Utviklingen i resten av markedet går imidlertid i retning av stadig flere megapiksler og med D40x kaster Nikon seg på karusellen.

Ettersom både D40x og D40 vil selges parallelt en tid framover kan en trolig forvente at D40 faller i pris.

Pressemelding fra Nikon Norge:

D40x er navnet på Nikons oppfølger til suksessmodellen D40, som ble lansert i fjor høst. Mesteparten av D40 er beholdt, men Nikon har økt oppløsningen til 10,2 megapiksler og utvidet ISO-området til 100-1600 og H1 (ISO 3200). I tillegg sørger Nikons profesjonelle lysmåler 3D Color Matrix Metering II og automatisk hvitbalanse for at brukeren kan ta detaljerte kvalitetsbilder med livlige farger under mange ulike lysforhold.

Det kompakte kamerahuset er ergonomisk utformet, og D40x har samme stabilitet og Nikon-følelse som sine større søsken.

Nikon D40x leveres i kit med et lett og kompakt 18-55 mm f/3.5-5.6GII AF-S DX Zoom-Nikkor objektiv. Objektivet har ED glasselement som gjør det enklere å få skarpe bilder med høy kontrast. Silent Wave-motoren gir rask og stille autofokus. Nikon D40x vil også være å få kjøpt som kun kamerahus for den som vil velge andre objektiver.

D40x er klar til å ta bilder på et øyeblikk. Den starter på bare 0,18 sekunder, og med seriefotografering er det mulig å ta 100 JPEG-bilder med opptil tre bilder per sekund. Innebygd autofokus sørger for skarpe og tydelige bilder. Nikon sin innovative i-TTL blitskontroll beregner den ideelle blitseksponeringen slik at bildene alltid blir riktig eksponert, under alle forhold.

Den 2,5 tommer store LCD-skjermen gjør det enkelt å se på, redigere og navigere blant bildene. Unike Nikon-innovasjoner gjør det mulig å redigere bildet direkte i kameraet og få profesjonelle resultater. Nikon sin unike D-Lighting funksjon forbedrer undereksponerte bilder og bilder tatt i for mye motlys. Funksjonen oppretter en kopi av bildet og tilføyer ekstra lys og detaljer der det trengs, mens godt eksponerte områder ikke røres. Det er også mulig å korrigere røde øyne med ett enkelt tastetrykk eller bruke monokromeffekten for å gjøre bildet sort/hvitt. Med åtte forskjellige Digital Vari-programinnstillinger kan den kreative fotografen tilpasse bildene sine raskt og enkelt ved å ganske enkelt vri på funksjonshjulet.

D40x leveres med et gratis eksemplar av Nikon sin eksklusive PictureProject programvare, en kraftig og brukervennlig løsning som gjør det morsomt og effektivt å organisere, redigere og dele bildene med familie og venner.

Nikon D40x leveres med lithium-ion batteri EN-EL9, hurtigladeren MH-23, USB-kabel UC-E4, øyemusling DK-16, kamerarem, kamerahusdeksel BF-1A, søkerdeksel DK-5, deksel til tilbehørssko BS-1 og norsk bruksanvisning. Dessuten medfølger gratis Dschool Basic, en to timers gjennomgang av kameraet, til en verdi av kr 690,- inkl. MVA.

Pris og tilgjengelighet

Nikon D40X ventes i handelen i april 2007.
Anbefalt pris for D40x kamerahus er kr 6590 inkl. MVA.
Anbefalt pris for D40x kit er kr 7490 kroner inkl. MVA.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar