Med skjult kamera på sykehus

Den britiske journalisten Angie Masons unike dokumentar "What Killed My Dad?" avslører hvordan hemmeligheter skjules for både pasienter og pårørende.

Under Nordiske Mediedager i Bergen kan du både se dokumentaren og høre Mason fortelle om arbeidet med dokumentaren. Det hele startet da hennes far ble smittet av en sykehusinfeksjon som følge av en rutineoperasjon. Etter dette begynte hun i det skjulte å filme faren og møter hun hadde med farens leger.

Ikke bare avdekket hun at sykehus er selektive med hva de forteller pasientens pårørende, men - mer bekymringsverdig - hva de registrerer som dødsårsak på dødsattesten. Mason oppdaget noe helsevesenet og regjeringen har kjent til i årevis, men som de aldri har offentliggjort: 45 % av dødsattestene i England og Wales er ukorrekte.

Angie Mason har også tidligere laget filmer der hun benytter skjult kamera. Under pseudonymet Sylvia Thomas tok hun seg jobb som lærer i skolen, og det hun avdekket kom som et sjokk på mange foreldre. Dokumentaren "Classroom Chaos” avslørte mangelen på disiplin i engelske skoler og filmen vakte sterke reaksjoner. Mason ble blant annet kritisert for å ha misbrukt sin tidligere lærerutdannelse for å lage denne filmen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar