Samsung GX-10

Samsung lanserer GX-10, en variant av Pentax K10D, som det andre speilreflekskameraet fra Samsung utviklet i samarbeid med Pentax. GX-10 har profesjonelle kameraspesifikasjoner og er et digitalt kamera rettet mot profesjonelle fotografer så vel som avanserte normale brukere.

Kameraet er svært interessant: solid bygget, lavt priset og med en rekke nyttige funksjoner. GX-10 vil få større grep og visstnok en forbedret bildestabilisering i frohold til Pentax K10D.

Vi snakker om en veiledene pris på 9000,- inkludert objektiv.

Utdrag fra pressemelding fra Aronsen AS:

GX-10, med 10.2 megapiksler og en pentaprisme-søker, gir klarere og bredere synsfelt for fotografering. Søkeren er av ypperste klasse med en forstørrelse på 0.95x og en wide field of view (det du ser) på 95%. GX-10 er også utstyrt med en bred og skarp 2.5? TFT LCD-skjerm (210,000 piksler).

Med sitt kraftfulle, innbygde optiske bildestabiliseringssystem forhindrer GX-10, takket være at CCD-brikken jobber i motsatt retning av den kameraets kropp er beveget i, slørete bilder forårsaket av ustabile hender. I vanlige digitale speilreflekskameraer, når det brukes manuelt, fungerer ikke kameraets anti-riste-funksjon bra nok siden kameraet ikke får informasjon fra linsen. Men med GX-10 er informasjon fra linsen integrert slik at filmkamera-linser kan brukes sammen med GX-10.

GX-10s CCD-brikke er utstyr med en støvfjerner-funksjon og et støvforhindrende belegg. Dette gir bra beskyttelse, og gir gode og feilfrie bilder. Støvfjerner-funksjonen på GX-10 gjør at CCD-brikken er støvfri hele tiden fordi CCD-brikken vibreres automatisk når kameraet blir startet opp. CCD-brikkens sensorer har et beskyttelsesvindu som er designet for å ha en spesiell beskyttelse for å hindre at støv samler seg.

GX-10 gjør det mulig å ta bilder selv på en regntung dag. Kroppen til GX-10 har en spesiell vannavstøtende anti-støv design som vanligivis bare er tilgjengelig i dyrere speilreflekskameraer. Denne løsningen forhindrer indre skader som vanligvis er forårsaket av vann, sand og støv rundt kameraet.

I GX-10 er opptaket i RAW, som mange profesjonelle bruker, forbedret. Selv under vanlig bruk av JPEG-opptak er det mulig å ta bilder i RAW-formatet takket være knappen som gir tilgang til RAW. Dette skjer uten at man bruker menyer og RAW-filene kan sjekkes i LCD-vinduet. Med den innebygde RAW-filkonverteringen kan RAW-filene bli direkte konvertert til JPEG I GX-10.

I tillegg har GX-10 en funksjon som heter ?My Set Dial?. Med denne kan brukeren selv bestemme funksjonene på hjulene i front og på baksiden av kameraet. Dette betyr i klartekst at brukeren kan stille inn vanlig brukte funksjoner på hjulet foran og bak slik det passer brukeren best.

Med GX-10 er kontinuerlig bildetagnig med 3 bilder i sekundet mulig.. Filer i RAW-format kan tasi i samme hastighet med 9 bilder i sekundet. Presis autofokus med elleve fokuseringspunkter er også noe som gjør GX-10 eksepsjonellt bra.

Samsung annonserer også at fem forskjellige linser vil bli introdusert.

De er: En fish eye-linse (10-17mm F3.5-4.5ED), en ultra vid zoom.-linse (12-24mm F4 ED AL), en vid zoom-linse (16-45mm F4 ED AL), fast focus-linse (35mm F2 AL) og en makro-linse (Macro 100mm F2.8). Brukere av GX-1S and GX-1L har også muligheten til å bruke forskjellige linser nå.

Ved å tilby en ultra vidvinkel-linse, fish eye, 100mm makro-linse og en 35 mm fastlinse til den eksisterende vide zoom-linsen på 18-55mm F3.5-5.6 AL og en tele-zoom-linse (50-200mm F4-5.6 ED), dekker Samsung forskjellige grupper av objektiver.

I tillegg sier Samsung av selskapet vil komme med flere profesjonelle linser i løpet av det neste året.

Med lanseringen av GX-10, det digitale speilreflekskameraet for profesjonelle., etter introduksjonen av GX-1S og GX-1L for dagligdags bruk av digital speilrefleks, har Samsung en komplett produksjoinsline av difitale kameraer. Disse spenner fra solide kampaktkameraer til luksuriøse digitale speilrefleksmodeller.

Med den nye NV.serien (NV10, NV7ops og NV3), som ble lansert i september og som fortsatt tar markedsandeler, vokser Samsung fortsatt i markedet når det gjelder kompaktkameraer. Samsung har planer om å kapre hjertet til fotografer med det nye GX-10 og få kompakt-eiere til å hoppe et steg videre og bruke GX-10 som et springbrett inn i den digitale verden av speilrefleks. Samsung skal også møte forbrukernes behov ved å etablere et fullstendig tilbehør til speilrefleks-systemet og også være best på kundeoppfølging.

I tillegg sier Samsung dette: GX-10 er en profesjonell modell som er merkbart oppgradert i forhold til tidligere GX-serier. Brukergrensesnittet for å gi brukerne en bedre følelse er forbedret og det finnes flere funksjoner som gjør at brukere sparer tid når de bruker kameraet. GX-10 har det optimale systemet for brukerne. I tillegg til en bildekvalitet som vil tilfredsstile alle brukerne.
  • Profesjonelt digitalt speilreflekskamera med 10.2 mega-piksel CCD-nrikke
  • Optisk bildestabilisering
  • Støvfri CCD med støvfjernings-system
  • Ugjennomtrenglig bygd. Motstandskraftig mot vann, sand og andre potensielle skadelige materialer.
  • FOV ( Field of view) søkerdekning på 95%. Penta Prisme (0.95x forstørrelse)
  • Justerbar skarphet, vidvinkel på 2.5" TFT LCD (210K)
  • Støtter Raw-filer
  • 3 bilder per sekund i continious-modus.
Tilgjengelighet: Kameraet vil være tilgjengelig fra desember 06.

Pris: ikke endelig satt, men forventet å ligge på rundt Kr. 9000,- inkludert 18-55mm objektiv.

Kommentarer