Pentax K10D

PENTAX K10D kombinerer hele 10.2 mill. bildepunkter med Pentax originale bildestabiliseringssystem (SR = Shake Reduction) og fornuftige funksjoner for avanserte amatørfotografer og erfarne hobbyfotografer.

Utviklet som et resultat av PENTAX stadig økede kvalitetskrav og ønske om høyere
oppløsning, kombinerer K10D 10.2 mill bildepunkter en rekke avanserte funksjoner og
en serie forbedringer i alle deler av den digital fotograferingen.

PENTAX mener at selv om noen av disse teknologiske forbedringer ikke alltid vises i produktets spesifikasjoner, gir de en betydningsfull forskjell i det endelige bilderesultatet. Viktige trekk inkluderer PENTAX egenutviklede bildestabilisering for å redusere uheldige effekter av kamerabevegelse, en nyutviklet A/D konverter laget for å konvertere store datamengder nøyaktig og hurtig, samt en avansert "bildemotor", eksklusivt designet for K10D K10D er også utstyrt med en rekke karateristiske trekk og funksjoner, laget for å assistere fotografen på en rekke forskjellige områder innenfor avansert fotografering.

Dette inkluderer et nytt CCD støvfjerningssystem (DR = Dust Removal), PENTAX originale eksponeringssystem for sikker gjengivelse av fotografens kreative intensjoner og en pålitelig, støv- og vannmotstandig kamerahuskonstruksjon. Alt kombinert for å imøtekomme avanserte fotografers ønsker om eksepsjonell bildekvalitet og et solid verktøy.

Hovedtrekk:

1. Høykvalitets bildegjengivelse.
 1. Stor CCD brikke (23.5mm x 15.7mm) med 10.2 mill. effektive bildepunkter for naturtro og rikt gradert bildegjengivelse.

 2. PENTAX- originale bildestabilisator for å motvirke uskarpe bilder: K10D er utstyrt med PENTAX egenutviklede bildestabilisatorssystem som effektivt reduserer muligheten for uskarpe bilder ved forskjellige opptaksforhold, som ved bruk av lange teleobjektiver, eksponeringer under dårlige lysforhold uten bruk av eksterne lyskilder og ved spesielle eller vanskelige lysforhold. Denne innovative mekanismen forflytter CCD brikken raskt, horisontalt eller vertikalt ved bruk av magnetisk kraft, ved å justere den varierende hastigheten i takt med kameraets bevegelse som oppfattes av den innebygde sensoren. Det tilfører en fremragende kompensasjon som tilsvarende fra to til fire trinn på lukkerhastigheten. Som et resultat av denne nyvinning kan stort sett alle eksisterende PENTAX objektiver benyttes med bildestabilisering.** Objektiver som er kompatible med denne mekanisme er PENTAX K-, KA-, KAF- og KAF2 objektivfatninger; skrufatningsobjektiver (med K-adapter); og 645/67-system objektiver (med adapter). Noen funksjoner kan ikke benyttes med disse objektiver.

 3. Nyutviklet A/D-konverter for korrekt bildegjengivelse:
  K10D inneholder en avansert A/D-konverter som nøyaktig konverterer analoge signaler som oppfattes av CCD brikken til digitale data. Med det største beregningsrommet av alle eksisterende digitalkameraer (22 bits, eller 4,2 mill. gradasjoner) konverteres digitalsignalene 1.024 ganger større enn konvensjonell 12 bits A/D konverter (4 096 gradasjoner).

 4. Nyutviklet PRIME signalprosessor
  K10D omfatter en ny PRIME (PENTAX Real Image Engine), designet eksklusivt for PENTAX systemkameraer. Denne prosessoren produserer balanserte, nøyaktige bilderesultater, gjennom effektiv kontroll av CCD signaler, fargedybde, lysfølsomhet, hvitbalanse, skarphet og kontrast. Det nye minne (DDR2: Double Data Rate 2) øker også bildebehandlingsprosessen og datahastigheten.(800Mb/sek. = 100 % raskere enn vanlige prosessorer.)
2. Støvfjerningssystem for CCD brikkens overflate.
Et nytt støvfjerningssystem forhindrer støv fra å klebe seg fast til CCD-sensoren og filter. En fluorsammensetning benyttet på CCD-brikken fjerner effektivt støv og flekker fra overflaten og vil ?riste? av gjenværende partikler når systemet beveger CCD-sensoren. Støvet som fjernes vil feste seg til et klebe ark i bunnen av støvfjerningsenheten og vil eliminere muligheten for igjen å feste seg til CCD-sensoren.

3. Originalt eksponeringssystem for perfekt gjengivelse ved kreativ bruk.
 1. Hyper Program funksjon:
  K10D Hyper Program tillater brukeren å skifte til lukkerprioritet eller blenderprioritet fra Programvalg ved enkelt å benytte det elektroniske hjulet på fronten av kameragrepet. Retur til Programvalg gjøres enkelt ved å trykke på grønn funksjonsknapp ved utløseren.
 2. Hyper manuell funksjon:
  Når manuelle innstillinger benyttes, kan man enkelt benytte den grønne funksjonsknappen for omgående å vende tilbake til passende eksponeringsvalg for motivet.
 3. ?Sensitivity-Priority? (Fortrinnsvalg) innstilling:
  K10D har et nytt innstillingsvalg (Sensitivity-Priority AE (Sv)), som velger optimal kombinasjon av tid og blender. Følsomheten kan endres omgående i 1/2 eller 1/3 trinn ved å dreie på det elektroniske velgerhjulet. Det er derfor ikke nødvendig å gå inn på menyen for å gjøre disse endringer, noe som tillater fotografen å arbeide vesentlig hurtigere ved endringer i opptaksforholdene.
 4. Lukker & blender valg:
  Ytterligere et eksponeringsvalg på K10D er ?lukker og blender?-velger (TAv), beregnet for automatisk å velge best mulig kombinasjon.
 5. Støvtett og fuktbestandig konstruksjon:
  K10D kamerahus er framstilt i en pålitelig, støvtett og vannmotstandig konstruksjon. Hele 72 forskjellige deler er forseglet inkludert utløsermekanismen, brytere, hendler og velgerhjul. Denne pålitelige konstruksjonen gjør at K10D kan benyttes under fuktige eller støvete omgivelser uten problemer.
 6. Stor, lys og klar søker:
  K10D er utstyrt med et pentaprisme i glass som viser 95 % av søkerbildet og har en forstørrelse 0.95 x. Sammen med en lys og naturlig mattskive, gjør dette fokusering og komposisjon uanstrengt og behagelig.
 7. Kompatibel med supersoniske motordrevne objektiver:
  Nye supersoniske objektiver er under utvikling, beregnet for K10D. Disse vil gi en mykere og mer stillegående autofokus enn tilsvarende konvensjonelle objektiver.
 8. Lysfølsomhet opp til ISO 1600
  K10D velger automatisk lysfølsomhet opp til ISO 1600, basert på lysforhold, brennvidde og blenderåpning. Siden denne funksjonen tillater bruk av hurtigere lukkertider under dårlige lysforhold som innendørs sportsopptak eller nattopptak, motvirkes uskarphet og rystelser effektivt. For spesielle opptak, kan valget av lysfølsomhet settes manuelt mellom ISO 100 ? 1600.
 9. Kontinuerlig opptak med ca. 3 bilder pr. sek.
  For å fange et motiv i bevegelse eller en sekvens av uttrykk kan fotografen ta en serie bilder på inntil ca. 3 bilder pr. sek. I JPEG-format kan fotografen benytte funksjonen kontinuerlig til SD-kortet er fullt.
 10. Pålitelig lukkermekanisme:
  Lukkerenheten i K10D er beregnet til å tåle 100 000 eksponeringer med høy presisjon, over hele lukkerskalaen ned til 1/4000 sek. For fleksibel blitsfotografering benyttes en synkroniseringstid på 1/180 sek.
 11. 11 punkts AF (Autofokus) sensor:
  K10D?s avanserte SAFOX VIII autofokussystem inneholder 11 sensor-punkter (med ni korsformede sensorer plassert i midten) for automatisk å fokusere på motivet med den ytterste presisjon, selv om motivet er utenfor sentrum av bildet. Sensorpunktet skifter automatisk til rødt for å gi bekreftelse på korrekt fokuspunkt.
 12. Ekstra stor, vidvinklet LCD-monitor:
  Utstyrt med en ekstra stor 2,5? LCD monitor med hele 140 grader, både vertikalt og horisontalt, vises bildet tydelig og klart. Med 210 000 piksler kan bilderesultatet forstørres hele 20x for kontroll av fokus og detaljer.
 13. Kraftfullt oppladbart batteri
  K10D leveres med nytt, lithium-ion batteri med stor kapasitet, beregnet for omtrent 500 opptak ** når det er fulladet.

  ** Ved testing under forholde som foreskrevet av CIPA og deres standarder (50 % blitsbilder).
 14. Øvrige trekk:
  • Valg mellom 16 punkts multimåling, sentrumsdominert eller spotmåling.
  • Solid kamera-chassis i rustfritt stål.
  • 32 individuelle funksjoner for personlig innstilling.
  • Eksponeringssikring for tre opptak fortløpende med varierende eksponeringer.
  • Benytter SD-kort og de nye SDHC-kortene (høykapasitetskort).
  • Valg mellom to forhåndsvisninger av bilde (digitalt/optisk)
  • Samtidig opptak av RAW og JPEG format.
  • Manuell finjustering av hvitbalansen.
  • Dag for dag-mapper for å forenkle søk etter tidligere opptak.
  • Innebygde filtre (Black-and-white, Sepia, Slim, Soft, Brightness and Color) for enkel å redigere opptakene
  • Fjernutløser på kameraets front og bakside med bruk av IR fjernkontroll (tilleggsutstyr)
  • PENTAX PHOTO Laboratory 3 RAW data programvare og PENTAX PHOTO Browser 3 programvare, inkludert på medfølgende CD.
Leveringstid: Medio november 2006
Prisantydning: Kr. 10 000,- inkl. mva (kamerahus)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar