Canon IXUS 800 IS

Canon IXUS 800 IS er bygd i metall, med lekker finish og design i samsvar med Ixus-seriens tradisjon. Sam,tidig er dette første kompaktkameraet som Canon leverer med optisk bildestabilisator. Oppløsningen er realtivt moderate 6 megapiksler, noe som imidlertid bør være tilstrekkelig for de fleste som kan tenkes å kjøpe dette kameraet.

800 IS har 4x zoomobjektiv (tilsv. 35-140 mm f/2,8-5,5), en 2,5" LCD-skjerm, og relativt høy lysfølsomhet, inntil ISO 800. Dette sikrer raske lukkertider og hindrer uskarphet som kan komme av bevegelser i motivet, noe bildestabilisatoren ikke kan påvirke.

Digit.no har testet IXUS 800 IS:

Et særdeles godt renommé for begrepet Canon IXUS bidrar til at mange vil føle en trygghet ved å kjøpe Digital IXUS 800 IS. Dessuten har kameraet mange gode egenskaper og nyttige finesser, slik som optisk bildestabilisator, 4x zoom, 35 mm vidvinkel, optisk søker, stor og relativt detaljrik LCD-skjerm, samt et særdeles attraktivt design i metall. Dog skal påpekes at den lekre overflaten lett blir stygg av riper, at objektivet er spinkelt konstruert og derfor lett blir skadet ved støt (noe som dog gjelder de fleste tilsvarende kameraer), pluss at den glatte overflaten gir en utrygg grepsfølelse. At kameraet "bare" har 6 Mp oppløsning burde være av underordnet betydning for kundegruppen det henvender seg til, men dessverre et det mange som fortsatt setter likhetstegn mellom "megapixels" og bildekvalitet.

Bildekvaliteten er alminnelig god, men utmerker seg ikke spesielt. Det skyldes at kompakt objektivkonstruksjon som regel også innebærer flere optiske svakheter. I IXUS 800 IS er det særlig skarpheten og feilbrytningen av farger som lider, særlig i teleposisjon. Derimot er fargegjengivelsen meget presis, signalbehandlingen eksemplarisk og eksponeringen pålitelig og stabil. Bildestøy er heller ikke noe problem om man holder seg unna ISO 800. I det store og hele vil IXUS 800 IS levere bilderesultater som de aller fleste amatørbrukere vil anse som fremragende.

Beinhard konkurranse får produsentene til å kutte alle hjørner i produksjonen for å spare kostnader. Canon Digital IXUS 800 IS har også gjennomgått en slik prosess. Til tross for større batteripakke og optisk bildestabilisator, er kameraet lettere enn foregående modeller. Derfor mistenker jeg at de ytre dekslene nå er i aluminium i stedet for rustfritt stål som ble fremhevet som et viktig element i tidligere modeller. Den opprinnelige utropsprisen på 4.700 kroner var skammelig høy. Nå er den redusert til omlag 3.500 kroner, som med ett gjør kameraet til et godt kjøp - om man på død og liv skal ha et minikamera.


Digit.no :: Canon Digital IXUS 800 IS

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar