Samsung GX-1L

Samsung GX-1L er langt på vei en blåkopi av Pentax *istDL, men konkurrerer også med Canon EOS 350D, Nikon D50 og Olympus E500. GX-1L retter seg mot nybegynnere og tidligere Pentax-eiere som allerede har investert i optikk. Kameraet er nemlig kompatibelt med alle objektiver med Pentax K fatning og det øvrige tilbehøret fra Pentax.

Med 6,1 megapiksler, 2,5" LCD-skjerm, 5-punkts autofokus, serieopptak med 2,8 b/s, lysfølsomheter fra ISO 200 til 3200, og lukkertider fra 1/4000 til 30 s. ligger spesifikasjonene på det jevne.

Samsung går hardt ut og priser en pakke med GX-1L pluss to objektiver til 6.990 kroner. Objektivene er D-Xenon 18-55 mm f/3,5-5,6 AL og D-Xenon 50-200 mm f/4.0-5,6 ED.

Digit.no har testet Samsung GX-1L OG konkluderer slik:

Det er sikkert ikke lett å hete Samsung og slåss mot etablerte kameramerker som Canon, Nikon, Pentax og Olympus, men Samsung er et av verdens driftigste selskaper på mange fronter og det skulle ikke forbause meg om de med tiden vil være en av de store også innen D-SLR. At de har ressurser er hevet over enhver tvil og jeg tror nok Pentax er glad for den støtten de får gjennom samarbeidet. Trofaste Pentax-fotografer vil nok i stor grad velge et Pentax kamera til sin Pentax optikk, selv om de like gjerne kan velge en Samsung. Nybegynnere, som ike har optikk fra før, vil gjøre en god handel ved å velge GX-1L med de to standardzoomene.

Begge standardzoomene holder imponerende høy kvalitet og det gjelder generelt for nær sagt all Pentax-optikk, som det bør være lett å få tak i på bruktmarkedet, siden Pentax har hatt K-fatningen i en årrekke. Også kameraet holder god standard. GX-1L har ingen vesentlige svakheter, men du bør likevel sjekke om det mangler detaljer som er viktige for deg. Kameraet har imidlertid alle vesentlige funksjoner både for enkel og viderekommen bruk og bør tilfredsstille de fleste.

Selv om optikken er førsteklasses, er ikke bildekvaliteten mer enn alminnelig god. Jeg sitter med en føleslse av at prosessoren og dens algoritmer er noe forenklet for å holde prisen nede. Kameraet leverer derfor litt mer bildestøy enn de beste i klassen og JPEG-bildene blir ikke så findefinerte som de burde vært. Dersom du holder deg til RAW-formatet, vil imidlertid GX-1L levere førsteklasses bildekvalitet.

Min oppsummering er at Samsung GX-1L i pakkeløsning med de to standardzoomene gir fremragende valuta for pengene. God optikk, stort zoomområde, brukervennlig kamerahus med fleksible valg gir en pakkeløsning som vil tilfredsstille hobbyfotografer i alminnelighet og nybegynnere i særdeleshet.


Digit.no :: Samsung GX-1L

Kommentarer