Sony HDR-HC3E

Sony HDR-HC3E er foreløpig det minste høydefinisjonskameraet i verden samtidig det er mulig å ta stillbilder med 4.0 Megapikslers oppløsning. Det er ClearVid CMOS sensoren som gjør dette mulig, en teknologi forbeholdt Sony Handycam. I kombinasjon med bildeprosessoren Enhanced Imaging Processor gir teknologien mer detaljrike bilder med høyere oppløsning enn tidligere.

Prosessoren er i stand til å behandle store mengder pikseldata samtidig som den fanger både mørke og lyse felt og reproduserer dette i klare farger og naturtro lysgjengivelse på opptakene.

Andre nye funksjoner:

 • 4 Megapiksel stillbildefunksjon
  • Med ClearVid CMOS Sensor kan du nå ta stillbilder med HDV Handycam med en oppløsning på 4 megapiksler.

 • Ta bilder og film samtidig
  • Med HDR-HC3E kan du ta stillibilder på 2.3 megapiksler samtidig som du gjør opptak. Bildene lagres midlertidig på kameraets internminne og overføres senere til en Sony Memory Stick Duo.

 • "Smooth Slow Rec" opptaksfunksjon
  • Opptak i ekte "sakte film" er nå mulig med Smooth Slow Rec funksjonen som bor i HDR-HC3E. Bildeprosessoren sikrer at bildene kan fanges opp I raskere hastighet enn ved normal filming. Normal film tilsier 50 bilder pr sekund, men med Smooth Slow Rec fanger opptil 200 bilder pr sekund. Med tre sekunders opptak kan man fange objekter i bevegelse og lage en slow-motion effekt.

 • HDMI-klarhet gir enkel avspilling også på TV
  • Den nye HDR-HC3E fra Sony er også HDMI-klar noe som besvarer behovet for oppkobling mot den nye generasjonen av HD-klare TV-er. Dette muliggjør avspilling av opptakene dine med HD-bilde og lyd uten at de digitale signalene forringes mellom videokameraet og TV-en. En kabel fra kameraet til din HD-klare TV er alt du trenger.

 • Levende farger
  • Den nyeste HDV camcorderen fra Sony har også en Clear Photo LCD-skjerm på 2.7 tommer som er designet for å gi brukeren klarhet i bildet og høyt kontrastnivå. Med en anti-refleksjons hinne på skjermen vil heller ikke skarpt sollys begrense muligheten til å se resultatene på kameraets egen skjerm.

 • Kameraet har som alle Sony modeller optikk signert Carl Zeiss. Med en Vario-Sonnar T* linse med 10 x optisk zoom og en filterdiameter på 30 med mer skulle man ha optikk nok til å klare seg. Linsen er designet for å minimere refleksjoner og annet bildestøy samtidig som den skal øke kontrastene og gjengi naturtro farger.

 • Verdens minste HDV-kamera
  • Med tanke på betjeningsvennlighet og størrelse har HC3E blitt enda lettere og mindre. Kameraet veier kun en halv kilo, noe som er et vekttap på 26 prosent sammenliknet med sin forgjenger HC1. Også omkretsen på kameraet er betydelig mindre noe som gjøre det mer hendig og enkelt i bruk.
Akam.no har testet Sony HDR-HC3E og konkluderer som følger:

Det har vært med glede vi har fordypet oss i dette videokameraet. Sony HDR-HC3E er en perle hva design angår. Så kan man sikkert sette visse haker på andre sider ved kameraet og det blir en prioriteringssak. HDV har gitt mersmak, men vi skal huske en ting. Datamengden er enorm og det er en utfordring for enhver datamaskin å redigere det.

Per dags dato er det også svært få TV-er som har oppløsning til å visse disse store bildene. Men en ting man kan ha i bakhodet da, er at dette lagres for fremtiden. Om ikke mange år er helt sikkert høyoppløselige skjermer allemannseie. Forhåpentligvis kan vi da ta fram tapene igjen og begynne å redigere dem.

Det meste er gjennomført på HC3, og det som ikke er 100% er slike ting som kun ville vært bonuser. Vi kan ikke gjøre annet enn å anbefale denne perlen på det varmeste. Prisen kan kanskje være en hindring for de fleste, men de som bruker dette som tilbehør til en desto finere dress vil nok ikke ha problemer med budsjettet uansett.


Akam.no - Sony HDR-HC3E.

Kommentarer